Σελίδες

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Cup cake CAKE χωνάκι παγωτού αλλιώς...


Κάτι που
ήθελα να σας δείξω από το Μάιο,
 που ήταν και τα γενέθλια του Πασά
δεν το έκανα τότε , 
σας έδειξα μία γεύση αρχές του μήνα στο μπουφέ γενέθλια δεινοσαύρων

Τι;

Μα τα cup cake  κέικ

δηλαδή 

κεκάκια ατομικά μέσα σε χωνάκια παγωτού 
τα παιδάκια τρελάθηκαν τότε τρελάθηκαν και τώρα που τα ξανάκανα 




Μα ας το πάρουμε από την αρχή 

αγοράζουμε χωνάκια παγωτού όχι με τη μύτη 
εκτός και αν έχετε θήκες που μπορείτε να τα στερεώσετε κιόλας  

αυτά που βλέπετε είναι πολύ πιο μικρά χωνάκια από αυτά που κυκλοφορούν συνήθως 
στου Μαΐου τα χωνάκια  είχα το κανονικό μέγεθος
και τι το απλό κάνουμε;;;

Φτιάχνουμε την αγαπημένη μας συνταγή από κέικ σοκολατένιο ή βανίλιας  ή 
και από όποια γεύση μας αρέσει περισσότερο 
και γεμίζουμε τα χωνάκια  
αφήνουμε περίπου 1 εκατοστό από το χείλος για να μην φουσκώσει και βγει έξω 
όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες
και ψήνουμε βέβαια για 20΄- 25΄ όχι παραπάνω 


Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως



ετοιμάζουμε μια κρέμα που αποτελείται από :

200 γρ. κρέμα τυριού κλασική ή με γιαούρτι
100 γρ. βούτυρο ανάλατο λευκό 
άχνη ζάχαρη  όση θέλετε ανάλογα πως το προτιμάτε
χρώμα ζαχαροπλαστικής

σε αυτό εδώ έχω βάλει μπλε και κόκκινο για να βγει 
το απαλό χρώμα της λεβάντας 

και ανακατεύουμε τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής 
και στο ψυγείο για να παγώσει 




 βγάζουμε τη σακούλα από το ψυγείο λίγο πριν στολίσουμε 
και σερβίρουμε τα κεκάκια μας
 αλλιώς τα στολίζουμε κανονικά και τα βάζουμε στο ψυγείο
 μέχρι να κεράσουμε για να διατηρηθεί η κρέμα .





Στολίζουμε με ότι ζαχαρωτό θέλουμε ή τα αφήνουμε σκέτα με την κρέμα 



Εδώ είναι τα  cup cake  από τα γενέθλια του πασά 
με ένα κλασικό κέικ βανίλιας 



για το χρώμα της κρέμας χρησιμοποίησα
κίτρινο και μπλε 
 

Πως σας φαίνονται θα τα δοκιμάσετε και εσείς;;;;

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα τσίζκεικ διαφορετικό......



 Ένα τσίζκεικ διαφορετικό, πολύ διαφορετικό από το κλασικό
δηλαδή την ημέρα της γιορτής της πριγκίπισσας ήθελα να φτιάξω ένα γλυκό
ελαφρύ χωρίς πολλές ζάχαρες και σοκολάτα ,
εξάλλου έχει ακόμα ζέστη τα ποιο βαριά γλυκά τα προτιμώ για το χειμώνα

οπότε με τα υλικά που είχα στο σπίτι βγήκε αυτό που σας παρουσιάζω
εάν με άφηνες θα έτρωγα όλο το ταψί αλλά κρατήθηκα περίμενα καλεσμένους
οπότε ας δούμε 

τα υλικά μας

60 τεμ. σαβουαγιάρ του εμπορίου , από ζαχαροπλαστείο ή και σπιτικά για όσους φτιάχνουν 
 γάλα για το μούλιασμα των σαβουαγιάρ περίπου 500 γρ.
1 γυάλινη συσκευασία κονσέρβας βύσσινου
3 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. ζάχαρη
 500γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
80 γρ. ζάχαρη άχνη
200γρ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
200γρ. στραγγιστό γιαούρτι







Πήρα τα σαβουαγιάρ και τα τοποθέτησα σε ένα ταψί ανοιγόμενο αυτό είχα σε ορθογώνιο,
πράγμα που με διευκόλυνε και για το κόψιμο έπειτα σε κομμάτια,
βουτούσα ένα ένα τα σαβουαγιάρ σε κρύο γάλα ίσα που να τραβήξουν λίγο από αυτό,
αν  βάλουμε ζεστό θα διαλυθούν τελείως οπότε μην το τολμήσετε.



εν το μεταξύ η πρώτη μου κίνηση ήταν να φτιάξω τη κρέμα με το βύσσινο έτσι ώστε να έχει το χρόνο της να κρυώσει ...

σούρωσα λίγο τα βύσσινα και κράτησα λίγο ζουμάκι 
και μέσα σε αυτό διέλυσα  το κορν φλάουρ
έβαλα σε μία κατσαρόλα  το μισό ζουμάκι τους μαζί με τα βύσσινα
και στο μάτι να πάρουν μία βράση όταν άρχισε να ζεσταίνετε λίγο πρόσθεσα και τη ζάχαρη 
έτσι ώστε να προλάβει να διαλυθεί,
μόλις πήρε τη βράση πρόσθεσα και το χυμό με το κορν φλάουρ και άρχισα να ανακατεύω ζωηρά 
για να μην πιάσει και έκλεισα το μάτι του γκαζιού
 οπότε με την ζεστασιά του τσουκαλιού ήρθε και έδεσε,
 έτσι το άφησα να κρυώσει τελείως μπορείτε να το βγάλετε από την κατσαρόλα 
και να το βάλετε σε ένα άλλο μπολ έτσι θα κερδίσετε χρόνο με  το να κρυώσει γρήγορα αλλιώς μπορείτε να το κάνετε 4 ώρες πριν 
να ετοιμάσετε και την κρέμα την οποία θα βάλετε στο ψυγείο και έτσι να θέλετε μόνο την συναρμολόγηση στο τέλος .




 'Επειτα σειρά είχε η κρέμα δηλαδή 
χτύπησα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και πρόσθεσα το τυρί κρέμα με γιαούρτι, το γιαούρτι και την άχνη ζάχαρη τα ανακάτεψα καλά και τα άφησα στο ψυγείο έως ότου κρυώσει το βύσσινο.


Όταν ήταν έτοιμο έβαλα την πρώτη στρώση με τα σαβουαγιάρ στο γάλα

πρόσθεσα την κρέμα μου, ξανά άλλη μία στρώση σαβουαγιάρ και πάλι η κρέμα 
στο τέλος άπλωσα προσεχτικά την κρέμα του βύσσινου και έτοιμη για το ψυγείο για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί αν την φτιάξετε και μία μέρα πριν ακόμα καλύτερα


ξεφορμάρουμε αν την έχουμε βάλει σε φόρμα ανοιγόμενη και έτοιμη προς κατανάλωση




 Δεν είναι γλυκιά ούτε στην κρέμα με το γιαούρτι ούτε με την κρέμα του βύσσινου 
εσείς αν την προτιμάτε ποιο γλυκιά δεν έχετε παρά να προσθέσετε παραπάνω ζάχαρη είτε σε μία από τις κρέμες είτε και στις δύο .







 Εδώ σας παρουσιάζω και μία δεύτερη τούρτα που έφτιαξε η γιαγιά για την εγγονή 
μους σοκολάτας χωρίς αυγά παρακαλώ .

Καλή επιτυχία σε όσους την φτιάξουν



Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Γενέθλια δεινοσαύρων ( γ΄μέρος Η ΤΟΥΡΤΑ )







Κατέφθασε και η τούρτα με το ηφαίστειο της,
τη λιμνούλα της, το χορταράκι της και φυσικά πολλούς - πολλούς 

δεινόσαυρους

η περιοχή που ζουν οι δεινόσαυροι μας είναι οριοθετημένη με φράχτη 
δηλαδή πουράκια κομμένα στη μέση
το γρασίδι μας είναι τρούφα καρύδας χρωματισμένη με χρώμα ζαχαροπλαστικής




υπάρχουν αν μη τι άλλο και αυγουλάκια γιατί η κοινωνία τους μεγαλώνει





από το ηφαίστειο βγαίνει καυτή λάβα ( μαρμελάδα φράουλας )



και όλοι οι δεινόσαυροι και η λίμνη είναι φτιαγμένα από ζαχαρόπαστα 
ο μπαμπάς μας πάλι δημιούργησε
μήπως να το ασχοληθείς σαν χόμπι αφεντικό ; 

Στεγόσαυροι, τυρανόσαυροι, διπλοδοκός, πτεροδάκτυλος,
τρικεράτοπας, βροντόσαυρος, αλλόσαυρος,

δεινόσαυροι του νερού : τυλόσαυρος, και άλλοι πολλοί που δεν χωρούσαν 









η συνταγή της τούρτας είναι ακριβώς αυτή εδώ 
με τη διαφορά ότι τη μαρμελάδα φράουλας την έβαλα στη δεύτερη στρώση μπισκότου- σαντιγί -τρούφα σοκολάτας - μαρμελάδα φράουλας 
έτσι ώστε η γεύση να είναι ίδια αλλά να μπορώ να την διακοσμήσω όπως θέλω εγώ.






Έπειτα από τόση κούραση που περνάμε όλοι οι γονείς 
για να ετοιμάσουμε τα γενέθλια τους αυτό που μένει στο τέλος 
είναι το χαμόγελο και η χαρά που έχουν όταν βλέπουν την τούρτα τους 
αυτό τα λέει όλα ...

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Σοκολατομπισκοτότουρτα με μαρμελάδα φράουλας


Σοκολατομπισκοτότουρτα με σπιτική μαρμελάδα φράουλας

όντως όπως το λέει και ο τίτλος μας.

Μέσα στον Απρίλιο που οι φράουλες είναι στο φόρτε τους έφτιαξα μαρμελάδα
φράουλας  χωρίς όμως να μετρήσω τα υλικά,
 για κακή μου τύχη το ξέχασα εντελώς
 ενώ για καλή μου τύχη
 πέτυχε
και  ήταν πεντανοστιμή ,

  τώρα όμως  δεν θυμάμαι τις αναλογίες
το μόνο που μπορώ να σας περιγράψω είναι ότι έκοψα σε χοντρά κομμάτια τις φράουλες
τις έβαλα σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και τις άφησα να βγάλουν τα υγρά τους,
 έπειτα πρόσθεσα τη ζάχαρη τα άφησα να βράσουν και να δέσουν.
Μία ή ένας ποιο έμπειρος στη κουζίνα θα καταλάβει λίγο τι εννοώ
συγνώμη για τους υπόλοιπους
με την πρώτη ευκαιρία θα τη ξαναφτιάξω οπότε θα σημειώσω και τις αναλογίες που θα βάλω.




Αλλά ας ξεκινήσω με το πόσο εύκολη είναι αυτή η τούρτα 
στη συναρμολόγηση της 
όταν δε χρησιμοποιήσετε και έτοιμη μαρμελάδα φράουλας δε σας λέω τίποτα 
σε 10 λεπτά την έχετε ετοιμάσει και έχετε γλυκό εάν σας πάρει τηλέφωνο κάποιος 
φίλος και σας πει σε καμιά ώρα έρχομαι για καφέ 
φτάνει βέβαια να έχετε τα υλικά  που είναι στην ουσία 3.



Τα υλικά μας και η εκτέλεση το λοιπόν  :

3 πακέτα μπισκότα  πτι μπερ σοκολάτας
και  λίγο γάλα κρύο για να βουτηχτούν τα μπισκότα 
500 ml κρέμα γάλακτος  χτυπημένη  σε σαντιγί
μαρμελάδα φράουλας
τρούφα σοκολάτας

Ξεκινάμε με τα μπισκότα τα οποία βάζουμε για δευτερόλεπτα μέσα σε κρύο γάλα
και έπειτα τα στρώνουμε στο ταψί που έχουμε επιλέξει
κατά προτίμηση ορθογώνιο ή τετράγωνο  για να στρώνουν καλύτερα
από πάνω βάζουμε τη σαντιγί, λίγη τρούφα σοκολάτας
και ξανά τη στρώση μπισκότο- σαντιγί- τρούφα.
Συνολικά 3 σειρές από μπισκότο - σαντιγί - τρούφα 
ενώ στην τελευταία βάζουμε και την μαρμελάδα φράουλας 
τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση ταιριάζουν απόλυτα
ελαφριά τα παιδιά σας όπως και εσείς άλλωστε θα τη λατρέψετε
διατηρείται στο ψυγείο 
αν και δε θα μείνει για πολύ . 





Αν και έχουν περάσει 4 μήνες και κάτι από την εκτέλεσή της
δεν θα έλεγα όχι σε ένα κομμάτι τώρα...
παρ' όλα αυτά
Καλή επιτυχία σε όσους τη δοκιμάσουν ...

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Γενέθλια δεινοσαύρων ( β΄μερος ο μπουφές )


Όπως σας έγραψα και στο πρώτο μέρος ήταν η πρώτη φορά 
που είχαμε γενέθλια και δεν είχα κάνει πολλά πράγματα
ο στολισμός ήταν στην αυλή
και ο μπουφές εκεί είχε σταθεί στην αρχή,
αλλά είχε τόσο αέρα που δεν μπορούσα να αφήσω σκεπασμένα τα φαγώσιμα
με τίποτα,
 οι μύγες ήταν από πάνω τους συνέχεια
έτσι τα πήραμε και τα βάλαμε στο τραπέζι της κουζίνας 
για προστασία και ευκολία στο μπες - βγες προς την αυλή.

Λίγες οι φωτογραφίες μας, με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές
ας ξεκινήσω το λοιπόν...


Παγωτά κεκάκια με ζωάκια

Χωνάκια με ποπ κόρν
&
Χωνάκια με marsmellows




Πίτσα στο ταψί 



Χαλβάς πορτοκαλιού 



Ζελέ κεράσι με πορτοκάλι



Αυγά δεινοσαύρων δεν θα μπορούσαν να λείπουν


Κοτομπουκιές 
 

η πίτσα σε κομμάτια
 

και Τυροπιτάκια



Μετά από 6 γενέθλια της πριγκίπισσας
και 
3 γενέθλια του πασά 

που θα πάει, θα βρω τι είναι αυτό που τρώνε τα παιδάκια και δε τα δικά μου ;

(στο γ΄μερός η τούρτα)

Καλό κουράγιο στους γονείς όλους, αύριο ανοίγουν τα σχολεία
και στα παιδιά χαρά και ευτυχία
τα πιο ξέγνοιαστα χρόνια είναι αυτά,
 των παιδικών μας χρόνων 
και ας λέγαμε ότι θέλουμε να μεγαλώσουμε κάποτε...

Με πολύ υγεία το λοιπόν σε μικρούς και μεγάλους καλή αρχή να έχουμε,
 όλα τα άλλα έρχονται!