Σελίδες

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Σφολιατάκια με κολοκύθα


Οκτώβριος και μπήκε και φορτσάτος....

Τώρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός
είναι και η εποχή της κολοκύθας 
ή αλλιώς του ταμπουρά 

πόσες υπέροχες συνταγές υπάρχουν με αυτό το λαχανικό ;;;
άπειρες, γιατί χρησιμοποιείται και σε αλμυρά και σε γλυκά μονοπάτια .

Μια ακόμη είναι και αυτή εδώ (τάρτα από κολοκύθα

εδώ, σήμερα, σας παρουσιάζω μία γλυκιά διαδρομή 
πολύ εύκολη και γρήγορη θα έλεγα 
η γέμιση διατηρείται στο ψυγείο αλλά 
και στην κατάψυξη


τα υλικά μας :

1 πακέτο σφολιάτα 
 500 γρ. κολοκύθα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλ.
ζάχαρη  τόση, όση γλυκιά τα θέλουμε
ελαιόλαδο
κανέλα 

για το πασπάλισμα
προαιρετικά
ζάχαρη άχνη & κανέλα


γέμιση :
Παίρνω ένα τσουκάλι του οποίου τον πάτο έχω καλύψει με ελαιόλαδο,
μέσα εκεί ρίχνω και αχνίζω το ψιλ. κρεμμύδι
και μετά την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια 
σε σιγανή φωτιά και ανακατεύω 
συνεχώς έως ότου η κολοκύθα γίνει κρέμα 
ρίχνω τη ζάχαρη και την κανέλα 
σβήνω τη φωτιά και ρίχνω το μείγμα μου 
σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά
και να κρυώσει


΄΄Εν τω μεταξύ κόβω τετράγωνα κομμάτια το φύλλο της σφολιάτας 
και στο κέντρο του κάθε τετραγώνου βάζω και από μία κουταλιά
 όχι πολύ όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες,
 εγώ τα παραφόρτωσα
κλείνω σε τριγωνάκι το φύλλο και το τοποθετώ σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί 
και ψήνω σε προθερμασ. φούρνο αερόθερμο στους 185 βαθμούς Κελσίου 
για 20 ΄με 25΄. 

Τα βγάζω σε μια πιατέλα να κρυώσουν πρώτα και μετά πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και κανέλα .


Καλή επιτυχία  σε όσους τη δοκιμάσουν
καλό υπόλοιπο μήνα ...