Σελίδες

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Χιώτικες Διαδρομές: Παντζαρόσουπα με Σαμιώτικο Κρασί για του Αγ. Βαλε...

Χιώτικες Διαδρομές: Παντζαρόσουπα με Σαμιώτικο Κρασί για του Αγ. Βαλε...: Παντζαρόσουπα  Η ημέρα ΄΄ επιβάλει ΄΄ κάτι στο Κόκκινο έτσι και εγώ σκέφτηκα να σας δείξω  μία κατακόκκινη σούπα  που κάνε...Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα

Παντζαρόσουπα με Σαμιώτικο Κρασί για του Αγ. Βαλεντίνου

Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 



Η ημέρα ΄΄ επιβάλει ΄΄ κάτι στο Κόκκινο
έτσι και εγώ σκέφτηκα να σας δείξω 
μία κατακόκκινη σούπα 
που κάνει και για ορεκτικό σε ένα γεύμα - δείπνο σας 
αλλά προσφέρετε και ως κυρίως γεύμα για τους λάτρεις της σούπας. 

Αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για γλυκές συνταγές θα βρούνε τις παρακάτω
πατώντας πάνω στους συνδέσμους :


Και φυσικά πολλές πολλές συνταγές εάν περιηγηθείτε. 


Φωτιά στα κόκκινα το λοιπόν 
και πάμε για τη συνταγή...


Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 

Τα υλικά μας :


500 γρ. πατάτες σε κύβους
200 γρ. καρότα σε κύβους
ελαιόλαδο
700 γρ. βρασμένο παντζάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι Σαμιώτικο λευκό γλυκό κρασί 
1 ζωμό λαχανικών ψυγείου 
1 1/2 λίτρο νερό
1 φύλλο δάφνης
μπούκοβο
κύμινο
κόλλιαντρο
αλάτι



Για το σερβίρισμα : 

γιαούρτι στραγγιστό
και ψημένο μπέικον σε φέτες






Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 



Εκτέλεση : 


Σε μία κατσαρόλα ρίχνω ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της
και σοτάρω τους κύβους της πατάτας και του καρότου 
έπειτα ρίχνω το σκόρδο και το παντζάρι και ανακατεύω,
σβήνω με το Σαμιώτικο κρασί ,
προσθέτω το ζωμό λαχανικών ψυγείου, το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά
τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά
τα πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ ή τα βάζω στο μούλτι .  



Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 
Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 
Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 
Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 
Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 


Τη σερβίρω με το στραγγιστό γιαούρτι 
και 
με το ψημένο μπέικον.


Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 

Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους 
 και μη 
με την ευχή να ερωτευθούν σύντομα...


Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Χιώτικες Διαδρομές: Τούρτα Αμυγδάλου ''γενεθλίων μου''

Χιώτικες Διαδρομές: Τούρτα Αμυγδάλου ''γενεθλίων μου'': Τούρτα Αμυγδάλου Καλό μήνα και γλυκό !!! έτσι θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ο Φ Τούρτα Αμυγδάλουεβρουάριος  γι΄αυτό το λόγο θα συνεχίσω να σας γλυ...

Τούρτα Αμυγδάλου ''γενεθλίων μου''

 Τούρτα Αμυγδάλου
Τούρτα Αμυγδάλου

Καλό μήνα και γλυκό !!!
έτσι θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ο Φεβρουάριος 

γι΄αυτό το λόγο θα συνεχίσω να σας γλυκαίνω  αυτό το μήνα
ξεκινώντας με την περσινή τούρτα γενεθλίων μου
την οποία δεν είχα ανεβάσει και επειδή χρωστώ και την φετινή αλλά και των παιδιών τα πάρτι
ξεκινάω με φόρα ...



 Τούρτα Αμυγδάλου
Τούρτα Αμυγδάλου


Μία τούρτα με πολλά στάδια αλλά φανταστική στη γεύση, ελαφριά που ακόμα και οι λάτρεις της σοκολάτας θα την ερωτευθούν .


 Τούρτα Αμυγδάλου
Τούρτα Αμυγδάλου


Έχω καταγράψει όλα τα στάδια αλλά και φωτογραφίσει
ελπίζω να είναι κατανοητά και να την δοκιμάσετε όλοι σας.  

 Τούρτα Αμυγδάλου
Τούρτα Αμυγδάλου


Υλικά :


για το παντεσπάνι :


5 αυγά ( συνολικά σε γραμμάρια 200 ) 
125 γρ. ζάχαρη
εσάνς βανίλιας 1 κκι γλ.
75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κορν φλάουερ
40 γρ. αμυγδαλόσκονη 
12 γρ.βούτυρο λιωμένο 

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου


εκτέλεση : 

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου σε αερόθερμο, 
παίρνουμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε τα υλικά στη μεγάλη ταχύτητα έως ότου φουσκώσουν καλά περίπου 8 - 10 λεπτά, αφαιρούμε το μπολ από το μίξερ και ρίχνουμε τα στέρεα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα και στο τέλος προσθέτουμε και το κρύο λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Παίρνουμε  3 ταψιά στρογγυλά  ή τετράγωνα  στα οποία τοποθετούμε λαδόκολλα και μοιράζουμε το μείγμα μας στα 3 ,
σχηματίζοντας κύκλους περίπου 25 εκ. τα ψήνουμε για 35 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι την συναρμολόγηση της τούρτας. 



για το κιγιέ : 


4 ασπράδια αυγών ( 125 γρ. )
125 γρ. ζάχαρη
εσάνς βανίλιας 1 κκι.γλ.
25 γρ. νερό
20 γρ. γλυκόζη


Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου


για την εκτέλεση του κιγιέ :

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 25 γρ ζάχαρης μαζί με το νερό και την γλυκόζη και φτιάχνουμε μία καραμέλα  σε χαμηλά φωτιά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα έως ότου δέσει μόλις το μείγμα φτάσει στου 110 βαθμούς Κελσίου το οποίο θα δούμε με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής ή με θερμόμετρο επιφανειών που έχω εγώ 
θα ρίξουμε στο μίξερ τα ασπράδια και θα τα χτυπήσουμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα και μόλις γίνουν αφράτη μαρέγκα θα ρίξουμε την εσάνς βανίλιας, τα 100 γρ. ζάχαρης συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σφίξει  , μόλις η καραμέλα φτάσει στους 145 βαθμούς Κελσίου θα χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ κι άλλο και θα τη ρίξουμε βροχηδόν μέσα στο μείγμα της μαρέγκας μέχρι να απορροφηθεί και να κρυώσει .


για την κρέμα : 


300 γρ. φρέσκο γάλα ( τα 50 γρ. παγωμένο )
50 γρ. ζάχαρη
25 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
15 γρ. κορν φλάουερ
1 αυγό ( περίπου 50 γρ. )
25 γρ. βούτυρο
εσάνς βανίλιας 1 κκι.γλ.
125 γρ. κιγιέ


Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου



για την εκτέλεση : 


Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 250 γρ. γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας, ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αυγό, το κορν φλάουερ και τα 50 γρ. γάλα 
και τα ανακατεύουμε καλά, σουρώνουμε το μείγμα του αυγού μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα
συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πάρει μία βράση και το αφαιρούμε από τη φωτιά , ρίχνουμε τη βανίλια, το βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τα 125 γρ. κιγιέ ανακατεύοντας απαλά.



για τα καραμελωμένα  αμύγδαλα :


300 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ολόκληρα  
150 γρ. ζάχαρη 

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

για την εκτέλεση :

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά , προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε σε μία λαδόκολλα να κρυώσουν, έπειτα βάζουμε σε ένα μούλτι μικρές ποσότητες ώστε να θρυμματιστούν , κρατάμε κάποια και για την διακόσμηση . 

για την σαντιγί : 


300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες 
30 γρ. ζάχαρη
εσάνς βανίλιας

για την εκτέλεση : 

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε έως ότου έχουμε μία σαντιγί, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την συναρμολόγηση. 


 Τούρτα Αμυγδάλου
Τούρτα Αμυγδάλου

για το σιρόπι : 


400 γρ, νερό
400 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κονιάκ


για την εκτέλεση : 

Τοποθετούμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5- 6 λεπτά, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει .



 Τούρτα Αμυγδάλου
Τούρτα Αμυγδάλου



για την διακόσμηση ; 


Όλα τα υλικά είναι κρύα και ξεκινάμε :

Σε μία πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι αφού πρώτα το έχουμε βγάλει από τη λαδόκολλα
και το σιροπιάζουμε, απλώνουμε από πάνω την κρέμα και πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα, επαναλαμβάνουμε και για το δεύτερο παντεσπάνι, στο τρίτο παντεσπάνι σιροπιάζουμε και με μία σπάτουλα απλώνουμε τη τούρτα με σαντιγί , πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ ( εγώ δεν έβαλα, χρησιμοποίησα το τριμμένο καραμελωμένο που έβαλα και εσωτερικά στις στρώσεις της τούρτας), κάνουμε ροζέτες από την κρέμα με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής  ή απλά την απλώνουμε με μία σπάτουλα ( μαρίζ ) και με ένα πιρούνι τραβάμε γραμμές προς το κέντρο .  
Η διακόσμηση μου περιορίστηκε με τριμμένο καραμελωμένο αμύγδαλο στα πλαϊνά και λίγο από πάνω αφήνοντας κενό στο κέντρο οπού και έμπηξα ολόκληρα κομμάτια από την καραμέλα με τα αμύγδαλα .


Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου

Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου
Εκτέλεση Τούρτας Αμυγδάλου


 Τούρτα Αμυγδάλου
Τούρτα Αμυγδάλου

 Τούρτα Αμυγδάλου
Τούρτα Αμυγδάλου

 Τούρτα Αμυγδάλου
Τούρτα Αμυγδάλου

 Τούρτα Αμυγδάλου
Τούρτα Αμυγδάλου
 Γυρίζοντας αυτή τη σελίδα η επόμενη ανάρτηση θα είναι και πάλι γλυκό

Καλή επιτυχία σε όσους την φτιάξουν ...



 Τούρτα Αμυγδάλου
Τούρτα Αμυγδάλου