Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016
Χιώτικες Διαδρομές: Tρουφάκια με φυστικοβούτυρο
Χιώτικες Διαδρομές: Tρουφάκια με φυστικοβούτυρο: Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο για να γλυκαθούμε λιγάκι
μιας και έχουν περάσει 3 μήνες ήδη από την π...
Tρουφάκια με φυστικοβούτυρο
Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο |
Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο
για να γλυκαθούμε λιγάκι
για να γλυκαθούμε λιγάκι
μιας και έχουν περάσει 3 μήνες ήδη από την προηγούμενη
ανάρτηση
Ειδικά για όσους λατρεύουν το φυστικοβούτυρο
είναι κόλαση
αλλά να σας υπενθυμίσω ότι ΕΔΩ
θα βρείτε την πρώτη συνταγή που δημοσίευσα
που ήταν
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο
για περάστε και από εκεί να τη δείτε...
θα βρείτε την πρώτη συνταγή που δημοσίευσα
που ήταν
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο
για περάστε και από εκεί να τη δείτε...
Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο |
Τα υλικά μας :
1/4 κ βούτυρο πλακάκι σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κ φυστικοβούτυρο
4 κ άχνη ζάχαρη
1 κκι βανίλια υγρή για το άρωμα
και
2 κ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη
και όχι γάλακτος γιατί θα είναι υπερβολικά γλυκά
μετά και δεν θα μπορείτε να τα απολαύσετε .
Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο |
Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τα υλικά μας μέχρι να έχουμε μία
''ζύμη'' σαν αυτή της φωτογραφίας
και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ποσότητα και σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια
(εάν βάλετε γάντια μια χρήσεως θα διευκολυνθείτε περισσότερο
στο πλάσιμο)
Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο |
Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο |
Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο |
τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα με μεμβράνη για να ξεκολάνε εύκολα
και με τη βοήθεια 2 πιρουνιών
τα βουτάμε στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα
και έπειτα τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα
έως ότου πήξει η σοκολάτα.
Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο |
Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο |
Τα βάζουμε έπειτα σε θήκες χάρτινες
και τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα της αρεσκείας μας.
Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο |
Καλή επιτυχία
&
Καλό υπόλοιπο φθινοπώρου!!!
Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο |
Τρίτη 5 Ιουλίου 2016
Χιώτικες Διαδρομές: Αγ. ΔΥΝΑΜΗ μία από τις ωραιότερες παραλίες της Χίο...
Χιώτικες Διαδρομές: Αγ. ΔΥΝΑΜΗ μία από τις ωραιότερες παραλίες της Χίο...: Η Αγία Δύναμη ή αλλιώς Αγία Θεοδοσία όπως το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί , είναι μία άκρως μαγευτική παραλία με γα...
Αγ. ΔΥΝΑΜΗ μία από τις ωραιότερες παραλίες της Χίου
Η Αγία Δύναμη ή αλλιώς Αγία Θεοδοσία
όπως το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί ,
όπως το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί ,
είναι μία άκρως μαγευτική παραλία με
γαλαζοπράσινα νερά
που βρίσκετε 36 χιλ. από το κέντρο του νησιού της Χίου
συγκεκριμένα
νοτιοδυτικά του νησιού
βρίσκεται περίπου 7 χιλ. σε απόσταση από το χωριό
Ολύμποι
και σε πολύ λιγότερο
από το Σπήλαιο των Ολύμπων
( πολύ σύντομα θα σας πω και γι΄αυτό )
τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα,
τόσο που έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε εξωτικά μέρη
με τρομερή διαύγεια.
Είναι μία από τις 80 περίπου προσβάσιμες παραλίες του νησιού στην οποία η πρόσβαση
γίνεται με αυτοκίνητο ο δρόμος είναι με άσφαλτο μέχρι την εκκλησία και μετά λίγα μέτρα
πλακόστρωτου δρόμου σε οδηγούν σε άμμο και λίγο βότσαλο,
καθώς έχει αλμύρες βρίσκεις εύκολα σκιά για όποιον δεν επιθυμεί
την έκθεση στον ήλιο.
Στον κόλπο αυτό απολαμβάνεις το κολύμπι σου μέσα στα σμαραγδένια νερά του
και σε μία ηρεμία άκρως αναγκαία για πολύ κόσμο .
Καθώς τα παιδιά παίζουν ανέμελα στα νερά της
εσύ μπορείς να απολαύσεις το βιβλίο σου
και να γεμίσεις τις μπαταρίες για την επόμενη χρονιά.
Οι φωτογραφίες είναι από τις περσινές αποδράσεις μας
απολαύστε τις ...
Καλό Καλοκαίρι να έχουμε
με υγεία σε όλους μας
Σάββατο 23 Απριλίου 2016
Χιώτικες Διαδρομές: Κεράσια με σοκολάτα...
Χιώτικες Διαδρομές: Κεράσια με σοκολάτα...: κεράσια με σοκολάτα Ήρθε η Άνοιξη ήρθαν και τα κεράσια και ένας πολύ ωραίος τρόπος για να τα σερβίρουμε είναι βουτηγμένα ...
Κεράσια με σοκολάτα...
κεράσια με σοκολάτα |
Ήρθε η Άνοιξη ήρθαν και τα κεράσια
και ένας πολύ ωραίος τρόπος για να τα σερβίρουμε
είναι βουτηγμένα σε άσπρη σοκολάτα.
κεράσια με σοκολάτα |
( Πριν λίγες μέρες συνειδητοποίησα ότι έχω 2 μήνες να μπω στο ίντερνετ
ούτε καν δεν μπήκα στο μπλογκοσπιτάκι μου μέσα
και ο λόγος το αυχενικό σύνδρομο που έχω εδώ και λίγα χρόνια και με ταλαιπωρεί
κάθε λίγο και λιγάκι...
είναι αρκετή η ταλαιπωρία γιατί αναρτήσεις είχα όπως αυτή εδώ από τα περσινά γενέθλια του Πασά
αλλά ούτε αυτό δεν μπορούσα να κάνω
φυσικοθεραπείες και φάρμακα...
υγεία εύχομαι πάντα σε όλους σας... )
και ο λόγος το αυχενικό σύνδρομο που έχω εδώ και λίγα χρόνια και με ταλαιπωρεί
κάθε λίγο και λιγάκι...
είναι αρκετή η ταλαιπωρία γιατί αναρτήσεις είχα όπως αυτή εδώ από τα περσινά γενέθλια του Πασά
αλλά ούτε αυτό δεν μπορούσα να κάνω
φυσικοθεραπείες και φάρμακα...
υγεία εύχομαι πάντα σε όλους σας... )
κεράσια με σοκολάτα |
Αλλά ας συνεχίσω τώρα με τη συνταγή,
Τα υλικά μας :
Κεράσια με το κοτσανάκι τους για να μπορούμε να τα πιάσουμε
και λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
Διαδικασία:
Πέρνουμε το κεράσι το βουτάμε μέχρι τα μισά στη λιωμένη λευκή
σοκολάτα και το τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να πήξει.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο ειδικά τώρα που ζεσταίνει και ο καιρός
μη φοβηθείτε βέβαια γιατί δεν θα προλάβουν να μείνουν
θα γίνουν ανάρπαστα με τη μία!!!
κεράσια με σοκολάτα |
Και φυσικά μπορείτε να βουτήξετε και τις φράουλες σε σοκολάτα υγείας ή γάλακτος
θα εντυπωσιάσετε σε κάθε περίπτωση...
κεράσια και φράουλες με σοκολάτα |
Καλή Μεγάλη εβδομάδα να έχουμε όλοι !!!
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016
Χιώτικες Διαδρομές: Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΟΥ με blueberries, με cranberries και...
Χιώτικες Διαδρομές: Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΟΥ με blueberries, με cranberries και...: Μοσχομυριστός, σπιτικός, μπακλαβάς με πλούσιο άρωμα βουτύρου Τα σιροπιαστά τα αγαπώ .... Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που να ...
Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΟΥ με blueberries, με cranberries και παξιμάδι ολικής άλεσης.
Μοσχομυριστός, σπιτικός, μπακλαβάς με πλούσιο άρωμα βουτύρου |
Τα σιροπιαστά τα αγαπώ ....
Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που να μην μου αρέσει.
Ως επί το πλείστον τα φτιάχνω την περίοδο του Τριωδίου
ή και πριν τα Χριστούγεννα
κατά εποχή και γιορτή έχω χωρίσει και τα γλυκά που κάνω
περίεργο ίσως αλλά με διευκολύνει έτσι ώστε να τα φτιάχνω όλα
με αυτό τον τρόπο.
Οπότε πάμε να σας δείξω τη δική μου συνταγή για ΜΠΑΚΛΑΒΑ
τα blueberries and cranberries
μπορεί κάποιος να τα παραλείψει εάν θέλει
αλλά για μένα τον κάνουν ακόμα ποιο ιδιαίτερο .
Απολαύστε την συνταγή και τη διαδικασία
και γιατί όχι να το δοκιμάσετε κιόλας .
|
|
Τα υλικά μας & η εκτέλεση :
Σε ένα μπολ ρίχνω:
100 γρ. καρύδι τριμμένο στο μούλτι
100 γρ. αμύγδαλο τριμμένο στο μούλτι
50 γρ. παξιμάδι ολικής άλεσης τριμμένο στο μούλτι
100 γρ. blueberries and cranberries ( μπλούμπερι και κράνμπερι )
τα οποία ανακατεύω με ένα κουτάλι
η γέμιση με blueberries και cranberries με παξιμάδι ολικής άλεσης |
Σε ένα άλλο μπολ βάζω :
150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
100 γρ. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου λιωμένο
μαζί με ένα πινέλο το οποίο θα χρειαστεί για το βουτύρωμα των φύλλων
το βούτυρο και η γέμιση με blueberries και cranberries με παξιμάδι ολικής άλεσης |
Και φυσικά θα χρειαστούμε
1 πακέτο = 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά ( το ψιλό φύλλο)
και
ένα ταψί με διάμετρο 34- 35 εκ.
τα φύλλα κρούστας |
Σε ένα ταψί βάζω βούτυρο με ένα πινέλο
και έπειτα τοποθετώ ένα φύλλο το οποίο βουτυρώνω
2ο φύλλο , βουτυρώνω,
3ο φύλλο , βουτυρώνω,
4ο φύλλο, βουτυρώνω,
5ο φύλλο , βουτυρώνω
όπως βλέπετε και στη φωτογραφία
η συναρμολόγηση |
η συναρμολόγηση |
Από πάνω ρίχνω με το κουτάλι από το μείγμα του καρυδιού - αμύγδαλου
βάζω το 6ο φύλλο, βουτυρώνω, μείγμα
το 7ο φύλλο, βούτυρο, μείγμα,
8ο φύλλο, βούτυρο , μείγμα,
9ο φύλλο, βούτυρο , μείγμα ,
10ο φύλλο, βούτυρο, μείγμα
και φροντίζω να έχει τελειώσει σε αυτή τη φάση το μείγμα μας.
η συναρμολόγηση |
η συναρμολόγηση |
Βάζω το 11ο φύλλο και βουτυρώνω,
το 12ο φύλλο και βουτυρώνω
( εάν είναι 13 τα φύλλα συνεχίζω όπως εξηγώ παρακάτω , αλλιώς κάνω την ίδια
διαδικασία όπως τώρα μέχρι να μείνει ένα τελευταίο για να κάνω το τελευταίο γύρισμα)
και γυρίζω τώρα όλα τα φύλλα που προεξέχουν
από το ταψί προς το κέντρο,
η συναρμολόγηση |
Βάζοντάς τους βούτυρο , του τελευταίου φύλλου του γυρίζω προς τα μέσα
τις γωνίες οπότε έρχεται και φαίνεται ωραίο και περιποιημένο,
του βάζω και το τελευταίο βούτυρο
και τοποθετώ το ταψί μας με το Μπακλαβά στο ψυγείο για 30 ΄ περίπου
μέχρι να σφίξει το βούτυρο.
η συναρμολόγηση |
Το βγάζω από το ψυγείο και το χαράζω , επειδή το ταψί μου είναι στρογγυλό
χαράζω ένα κύκλο στο κέντρο και μετά φτιάχνω τις διαγώνιους
για να έχω τα κομμάτια μου τριγωνικά
εάν θέλετε το χωρίζετε και μπακλαβαδωτά ,
το ραντίζω με νεράκι από πάνω με τα χέρια μου,
και το βάζω στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου προθερμασμένος και αερόθερμο
για 20΄περίπου
μέχρι να πάρει χρώμα
έπειτα το καλύπτω με αλουμινόχαρτο
και συνεχίζω το ψήσιμο για 40 ΄ακόμη
στους 160 βαθμούς Κελσίου..
η συναρμολόγηση |
Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
|
|
Το σιρόπιασμα:
Φτιάχνω το σιρόπι που αποτελείτε από:
750 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
170 γρ. γλυκόζη
400 γρ. νερό
3 ξυλάκια κανέλας
το χυμό 1/2 λεμονιού
Ρίχνω τα υλικά σε μία κατσαρόλα εκτός το χυμό λεμονιού
και με το που ξεκινήσει ο βρασμός αρχίζω να μετράω 7 ΄
και ρίχνω το χυμό του λεμονιού,
για 1 λεπτό ακόμα και σβήνω το μάτι.
Περιχύνω απευθείας με καυτό σιρόπι
το κρύο γλυκό
το καλύπτω με πετσέτα και το αφήνω να κρυώσει.
|
|
Έπειτα το σερβίρω
( τα φύλλα στην ουσία είναι 5 από κάτω
5 εναλλάξ με το μείγμα
και 3-4 από πάνω
σε κάθε φύλλο πριν και μετά βούτυρο ).
|
Σας προτείνω να το δοκιμάσετε
και σας εύχομαι
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ
ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ
ΚΑΙ
ΕΥΤΥΧΙΑ
σε κάθε σπιτικό...
|
|
Σας αφήνω με μία μπακλαβαδένια γλυκιά καρδιά
Καλό Τριώδιο ...
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)