Σελίδες

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Κεφτεδάκια από ψάρι







ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 
σε όλους μας και ας είναι το 2015 

η αρχή για τα καλύτερα 

ας αφήσουμε πίσω τα άσχημα των προηγούμενων ετών 
και ας κρατήσουμε από αυτά μόνο τις χαρούμενες στιγμές 
που σίγουρα όλοι είχαμε 


Εγώ χαμένη ως συνήθως, τελικά τα ηλεκτρονικά δεν με πάνε καθόλου  δεν έχω πάνω από ένα μήνα ,1ο ) βάλε το κινητό εκτός ,έχω χάσει όλες μου τις επαφές και από το κατάστημα δεν μπορούν να τις πάρουν για μεταφορά, γιατί σαν αφής κόλλησε  ,εχθές ακόμα  πήρα τελικά καινούργιο γιατί βλέπετε αυτά της αφής όπως μου είπαν τελικά κολλάνε  , για να δω αυτό πόσο θα αντέξει στα χέρια μου
2ο )  τουλάχιστον πάνω από ένα μήνα ο υπολογιστής έχει χαλάσει πάλι  δεν μπορώ να μπω μέσα από  τη μία η μπαταρία πέφτει και σβήνονται και από την άλλη το καλώδιο που δίνει
το ρεύμα γενικά καινούργιο υπολογιστή θέλω αλλά!!!! 
Τέλος πάντων θα προσπαθήσω να την κάνω αυτή την ανάρτηση
 λόγο γιορτών 
έχασα αρκετές που θα μεταφερθούν για την επόμενη σεζόν αλλά ας μη σας κουράζω με αυτά .



Αυτή εδώ είναι μία συνταγή που έκανα το Νοέμβριο που μας πέρασε 
για πρώτη φορά αποπειράθηκα να φτιάξω κεφτέδες από ψάρι μιας και είχε περισσέψει
από την ψαρόσουπα που είχαμε φτιάξει  την προηγούμενη ημέρα
 Όχι απλά ήταν πεντανόστιμοι αλλά είναι μια υπέροχη ιδέα για όσα παιδιά δεν τρώνε
το ψάρι 






Όταν κατάλαβα ότι έπρεπε να τα φωτογραφήσω ήμουν ήδη στα μισά της παρασκευής τους

Ας τα πάρουμε από την αρχή 

Τα υλικά μας :

για 37 τεμ.

600 γρ. ψαχνό από βραστό ψάρι ( ξεκοκαλισμένο πολύ προσεχτικά )
1 μεγάλη πατάτα βραστή ( πολύ εύκολα  κρατάτε μία από τα λαχανικά για τη σούπα ) 
1 φλ. μαϊντανό ψιλ.
1 αυγό
2 κ.σ. μαγιονέζα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλ.
αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση : 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αναμιγνύουμε παρά πολύ καλά
τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 30 ΄ περίπου,
το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε το μείγμα μας σε μικρά μπαλάκια 
τα οποία πρώτα τα αλευρώνουμε και έπειτα τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο .






Τα αφαιρούμε από το τηγάνι όταν έχουν ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές  





Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα τα σερβίρουμε 
με μπόλικη σαλάτα και αν επιθυμούμε βάζουμε και λίγη μαγιονέζα για ντίπ











Το δοκίμασα και με φρέσκο ψάρι, είναι το ίδιο νόστιμα 
καλή επιτυχία σε όσους και όσες τα δοκιμάσουν 
και έρχομαι δριμύτερη με τα 7α γενέθλια της πριγκίπισσας μας .

1 σχόλιο:

  1. Στα ψάρια και θαλασσινά έχω μια αδυναμία και αυτή σου η πρόταση είναι ενδιαφέρουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή