Σουβλάκια Ξιφία στα κάρβουνα |
Εάν έχετε τη τύχη να ζείτε σε νησί ή να έχετε έναν καλό ψαρά που να σας προμηθεύει φρέσκο
ψάρι τότε να μην διστάζετε
να αγοράζετε είναι μεν λίγο πιο ακριβός από άλλα ψάρια αλλά η γλύκα του δεν
μοιάζει με κανένα άλλο και εννοώ
το ΞΙΦΙΑ
εν μέσω των Χιώτικων διαδρομών σε τοπία του νησιού είπα να σας
κεράσω ψαράκι και εάν έχετε και λίγη σούμα ή ουζάκι ακόμα καλύτερα.
Ο αγαπημένος μου, τρόπος μαγειρέματος του συγκεκριμένου ψαριού είναι
με τη μορφή του σουβλακιού
ψάρι τότε να μην διστάζετε
να αγοράζετε είναι μεν λίγο πιο ακριβός από άλλα ψάρια αλλά η γλύκα του δεν
μοιάζει με κανένα άλλο και εννοώ
το ΞΙΦΙΑ
εν μέσω των Χιώτικων διαδρομών σε τοπία του νησιού είπα να σας
κεράσω ψαράκι και εάν έχετε και λίγη σούμα ή ουζάκι ακόμα καλύτερα.
Ο αγαπημένος μου, τρόπος μαγειρέματος του συγκεκριμένου ψαριού είναι
με τη μορφή του σουβλακιού
ξιφίας σε κομμάτια |
Τι κάνω :
Παίρνω τις ροδέλες του ολόφρεσκου ξιφία και τις κόβω σε τετράγωνα κομμάτια ,
τα οποία και βάζω μέσα σε μαρινάδα από ελαιόλαδο, αλάτι , πιπέρι ,ρίγανη και τα αφήνω εκεί
μία ωρίτσα προτού τα ψήσω
ξιφίας σε κομμάτια |
τα κόκαλα του ξιφία |
Τα κόκαλα δεν τα πετώ τα βάζω και αυτά στη μαρινάτα
και εν τω μεταξύ κόβω σε τετράγωνα κομμάτια
πιπεριές πράσινες, κρεμμύδι, ντομάτες
το κρεμμύδι μην το φοβάστε γλυκαίνει απίστευτα όταν ψηθεί
λαχανικά |
Σε αυτή τη μία ώρα που περίμενα να μαριναριστεί ο ξιφίας είχα βάλει και σε ένα λεκανάκι με νερό
τα ξυλάκια έτσι ώστε να τραβήξουν νερό και να μην καούν την ώρα του ψησίματος,
περνώντας το λοιπόν η μία ώρα άρχισα να περνάω εναλλάξ τα κομμάτια του ξιφία με τα λαχανικά μέσα από τα ξυλάκια
οπότε και έτοιμο το σουβλάκι
να μπει στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου
επιλογή δική σας
περασμένα τα κομμάτια του ξιφία στα ξυλάκια |
περασμένα τα κομμάτια του ξιφία στα ξυλάκια |
Στα κόκαλα πρόσθεσα και μάλαθρο που του πάει πολύ
μαρινάροντας τα κόκαλα του ξιφία |
Σουβλάκια Ξιφία στα κάρβουνα |
Εμείς τα ψήσαμε στα κάρβουνα αλλά είναι πολύ ωραία εξίσου και στο γκριλ του φούρνου
φτάνει να τα γυρίσετε και από τις 2 πλευρές
και να μην τα ψήσετε πολύ ώρα αυτό ισχύει και για τα κάρβουνα
δεν θέλουμε να χάσει το ψάρι τους χυμούς του
έτσι παραμένει ζουμερό και νόστιμο
Σουβλάκια Ξιφία στα κάρβουνα |
η σαλάτα |
Εμείς το συνοδεύσαμε με σαλάτα ντομάτας - μαρούλι - κρεμμύδι - μάλαθρο
αλάτι - ελαιόλαδο και λίγο ξύδι
Σουβλάκια Ξιφία στα κάρβουνα |
καθώς με σπιτικό ψωμάκι μισό μισό λευκό με ολικής αλεύρι
και μία εξίσου υπέροχη πατατοσαλάτα
τα συνοδευτικά |
Σουβλάκια Ξιφία στα κάρβουνα |
Εσείς θα το δοκιμάσετε;;;
Ακόμα δεν πήγατε στον ψαρά σας ;;;
Καλή επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου