Σελίδες

Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Σπιτικά Γλειφιτζούρια Frozen

σπιτικά γλειφιτζούρια γενεθλίων
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια



Τα σπιτικά γλειφιτζούρια όπως λέει και ο τίτλος μου
 θα ξετρελάνουν μικρούς αλλά και μεγάλους !!! 


Τα γαλάζια γλειφιτζούρια βρίσκονταν μαζί με άλλες νοστιμιές
στο μπουφέ γενεθλίων της Πριγκίπισσας
με θέμα το Frozen = Ψυχρά και Ανάποδα ( στα ελληνικά ) 
που έγινε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε
είναι 23 του μήνα για την ακρίβεια
πάντα μέσα στα Χριστούγεννα τριπλή γιορτή 
γιατί και 26 του ίδιου μήνα  είναι του Δ. 


Το θέμα το είχε διαλέξει από το Σεπτέμβριο , 
όπως και από τώρα έχει διαλέξει για του χρόνου... υγεία να έχουμε ...
αλλά κάτι προέκυπτε συνέχεια και όλο αναβάλλονταν το θέμα των γενεθλίων 
αλλά τώρα δεν παίρνει άλλο 
γιατί στις 18 αυτού του μήνα είναι τα γενέθλια του Πασά 
και έχω φούριες ... 


σπιτικά γλειφιτζούρια γενεθλίων
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια



Την καραμέλα δεν την ήθελα τόσο για τα γλειφιτζούρια αλλά  για την τούρτα,
εικόνες πολλές φωτογραφίες και ιδέες άλλες τόσες 
Η αρχική μου σκέψη ήταν η Έλσα  ή η Άννα ή και οι 2 μαζί στην τούρτα 
αλλά 2 βδομάδες πριν τα γενέθλια σε ένα μαγαζί ανακάλυψα τις φιγούρες 
των πρωταγωνιστών ε δεν ήθελε και πολύ σκέψη 
απευθείας αγοράστηκαν και εμφανίστηκαν εκείνη την ημέρα 
πάνω στην τούρτα αλλά η Έλσα για όσους έχουν δει την ταινία
 δημιουργεί και ελέγχει τον πάγο 
 οπότε χρειαζόμουν οπωσδήποτε τον  πάγο 
και με την ευκαιρία έφτιαξα και τα 
γλειφιτζούρια. 



σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια


Η συνταγή μας απλή και εύκολη 

τα υλικά : 


500 γρ. ζάχαρη 
200 γρ. γλυκόζη
200 γρ. νερό 
χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας και προαιρετικά 
βάφλα σε σχήμα χιονονιφάδα ( προεραιτικά )
ξυλάκια για τα γλυφιτζούρια
λαδόκολλα


σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια

Εκτέλεση :

Ρίχνω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό , τη γλυκόζη 
και το χρώμα ζαχαροπλαστικής 
εάν θέλω να έχει χρώμα το γλειφιτζούρι μου
και το βάζω στο μάτι της κουζίνας μας και το αφήνουμε να βράσει 
σε μέτρια θερμοκρασία
εγώ έχω υγραέριο οπότε ο καθένας 
σε ότι έχει 

δεν μέτρησα το χρόνο βρασίματος της καραμέλας
γιατί είναι έτοιμη όταν με το θερμόμετρο η θερμοκρασία
 φτάσει τους 150 βαθμούς Κελσίου
ή παίρνεται με ένα κουταλάκι λίγη καραμέλα και το ρίχνετε σε ένα μπολ με νερό 
πιάνεται τη σταγόνα που ρίξατε 
και όταν εκείνη δεν κολλάει στα χέρια σας είναι σταθερή, τότε είναι έτοιμη .  




σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια


Όταν ηρεμήσει από τις φουσκάλες η καραμέλα την ρίχνω σε μία 
λαδόκολλα ή ρίχνω κουταλιές - κουταλιές
πάνω στη λαδόκολλα για να σχηματιστούν τα γλειφιτζούρια
στα οποία βάζω τα ξυλάκια πριν στεγνώσουν, διακοσμώ με τη βάφλα 
 και τα αφήνω να κρυώσουν. 
 μετά τα τυλίγω με ζελατίνη ή τα αφήνω έτσι .



σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια

σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια

σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια

σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια


Επειδή δεν είχα αφρολέξ να τα μπήξω μέσα γέμισα μια γυάλα 
με καραμέλες και τα στερέωσα με αυτό τον τρόπο .


σπιτικά γλειφιτζούρια γενεθλίων
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια
Πως σας φαίνονται θα τα δοκιμάσετε;


Καλή επιτυχία σε όσους το επιχειρήσουν ...

10 σχόλια:

  1. πολυ ωραια και ευκολα!! και εντυπωσιακα!! Μπραβο Αρχοντια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ να τα δοκιμάσεις οπωσδήποτε είναι πολύ εύκολα και γρήγορα , φιλιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα τέλεια πραγματικα εντυπωσιακά,τα έφτιαξα χθες βράδυ αλλα ακόμα δεν μου εχουν πήξει,τι λάθος έχω κάνει ???είμαι η Βένα απο Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς ήρθες Βένα στο μπλογκοσπιτάκι μου ελπίζω και εύχομαι να βρεις πράγματα και συνταγές εδώ μέσα που να σου δώσουν ιδέες για ακόμα ποιο δημιουργικά πράγματα . Εάν χρησιμοποίησες το θερμόμετρο στους 150 βαθμούς δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου πήξουν εφόσον έχεις ζυγίσει και σωστά τα υλικά , τώρα εάν δεν χρησιμοποίησες το θερμόμετρο δεν αφησες την καραμέλα να πάει σε αυτούς τους βαθμούς , πρέπει να παίρνεις με το κουτάλι από την καραμέλα και να ρίχνεις σε ένα μπολάκι με νερό σταγόνες πρέπει η σταγόνα όταν θα πέσει στο νερό και την πιάσεις με το χέρι σου να είναι σκληρή και καθόλου μαλακή τότε πάει να πει ότι έχει έρθει στους επιθυμητούς βαθμούς τώρα εάν έχεις κάνει σωστά αυτή τη διαδικασία δεν ξέρω λόγο των θερμοκρασιών που έχουμε επειδή έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι εάν επηρεάζεται αλλά δεν το νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχα έγιναν.. εγώ θα τα ήθελα και για πάρτι ενηλίκων είναι φανταστικά!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όντως και εάν είναι και λίγο λιχούδηδες όπως είμαι και εγώ και ο σύζυγός μου θα γίνουν ανάρπαστα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλειο! Είδα και την τούρτα και μια που ετοιμάζω πάρτυ για το τ'έλος του μήνα θα τα δοκιμάσω. Ήθελα όμως να σε ρωτήσω...τι χρώμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποίησες? Στην φωτό φαίνεται σαν να έχει ασημένιο μέσα στην κατσαρόλα. Ευχαριστώ (κι εκ μέρους τησ κόρης μου!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς ήρθες, και χαίρομαι που βρήκες κάτι που σου άρεσε και σου έδωσα μία ακόμη ιδέα, το χρώμα είναι το μπλε σε μορφή πάστας δεν χρειάζεται πολύ το βάζεις με οδοντογλυφίδα και ανάλογα πόσο σκούρο το θέλεις προσθέτεις κι άλλο ή όχι βασικά οι πάστες σε χρώμα είναι πάντα οι καλύτερες τώρα επειδή θα το ρίξεις στην ουσία σε νερό δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα να βάλεις και σε υγρή μορφή, Στην πρώτη φωτογραφία μετά τα υλικά είναι η γλυκόζη που γυαλίζει , Να δώσεις ένα φιλάκι στην κορούλα σου από εμένα , και Χρόνια της πολλά με υγεία πάντα στη ζωή της, να είναι χαρούμενη και ευτυχισμένη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Σας! Υπέροχη ιδέα τα Έκανα χθες μα κολλάνε αρκετά τι έκανα λάθος; τα Έκανα χωρις θερμομετρο :/ ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ευχαριστώ πολύ, συγνώμη για την καθυστέρηση μα ένα πρόβλημα υγείας με είχε αφήσει πίσω,
    όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω το καλύτερο είναι να έχεις θερμόμετρο, εάν δεν έχεις ίσως υπάρξει πρόβλημα, πιθανόν ήθελε κι άλλο η καραμέλα να δέσει, γι΄αυτό και σου κολλάνε , αναφέρω πιο πάνω τον τρόπο εάν δεν έχεις θερμόμετρο.
    Καλό Πάσχα σου εύχομαι και καλή Μεγάλη Εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή