Σελίδες

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Γλυκό του κουταλιού γκρέ'ιπ φρουτ , Βιορέτες






Και ενώ οι ιώσεις στην οικογένεια συνεχίζονται  και εγώ επίσης στο
σπίτι = γλυκά , φαγητά , κατασκευές και δεν συμμαζεύεται.
'Εχει μπει για τα καλά το τριώδιο 
τα καταίφια και τα εκμέκ δίνουν και παίρνουν 
γιατί είθισται τις απόκριες να φτιάχνω πάντα αυτά τα γλυκά.
Τώρα θα μου πείτε πώς το γλυκό του κουταλιού 
Γκρέιπ φρουτ, λοιπόν στο χωράφι μας κοντά στο σπίτι υπάρχει το δέντρο
εάν δεν τα κόβαμε πια θα χαλούσαν , θα έπεφταν όλα στο χώμα, όποτε
οργανωθήκαμε και είπαμε να κάνουμε το ΝΤΟΥ
βέβαια τα μισά τα πετάξαμε δεν τα προλάβαμε όλα είχαν χαλάσει.


Γλυκό του κουταλιού 
Γκρέιπ φρουτ 

Προετοιμασία 2 ημέρες

Υλικά

1 κιλό γκρέιπ φρουτ φλούδα
1 κιλό ζάχαρη
2,5 φλ. τσ. νερό
1/2 φλ. τσ. γλυκόζη

Ολόκληρα γκρέιπ φρουτ
καθαρισμένα

Πλένουμε πολύ καλά τους καρπούς τους σκουπίζουμε 
και τους χαράζουμε για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη φλούδα τους

όπου υπάρχουν στίγματα τα αφαιρούμε με το μαχαιράκι


και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.




Εν το μεταξύ παίρνουμε μία κλωστή και μία βελόνα ,και περνούμε ένα κομμάτι φρούτου, το ρολιάζουμε και το περνάμε από τη κλωστή και με αυτό το τρόπο τελειώνουμε όλα τα κομμάτια του φρούτου.


τα όποια τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα , γεμάτη με νερό 
και το βράζουμε για όση ώρα χρειαστεί να μαλακώσει και το κυρίως να ξεπικρίσει
εμένα μου πήρε 2 ώρες

Εν τω μεταξύ ο μπαμπάς έστηψε λίγο από το φρούτο 
και το έβαλε σε ποτήρια για όποιον μπορούσε να πει 
εγώ δεν το άγγιξα όσο περίεργο και αν διαβάζεται 
δεν το μπορώ έχει μια απίστευτη γεύση όχι μόνο 
πικρό , ΘΕΟΠΙΚΡΟ, α πα πα

 Ο πασάς φυσικά δεν πτοήθηκε ήπιε κανονικότατα ...

 'Οταν ετοιμαστούν θα είναι ίσια σουρωμένα

 και έτοιμα να μπουν στο σιρόπι.


 Βάζω το νερό, τη ζάχαρη , τη γλυκόζη και το αφήνω να βράσει για 5 ' 
Τα ρίχνω μέσα


και το αφήνω με τα ρολάκια να πάρει μια ακόμα βράσει για 5΄ 
και  επιπλέον 5΄ μόλις βάλω τα φρούτα μέσα  και βγάζω από το μάτι το γλυκό το σκεπάζω
με το καπάκι
και το αφήνω για ένα βράδυ 

την επόμενη ημέρα ήταν και έτοιμα για να δέσουμε το σιρόπι για αλλά


 5' ή και λίγο παραπάνω δεν θα πρέπει να είναι πηχτό αφήνουμε να κρυ΄ώσει για να φτιάξουμε τα βάζα
τα όποια είχαμε αποστειρώσει πρώτα.


''Οταν κρυώσει λίγο γεμίζουμε τα βάζα
προσθέτοντας και το  σιρόπι γιατί στην ουσία αυτό θα το διατηρήσει
Εάν δεν σας φτάσει όπως συνέβη σε μένα ξαναφτιάξτε άλλη μια δόση
σιροπιού και προσθέστε στα βάζα 
Πολύ ωραίο το ευχαριστήθηκα...


Μα μπαίνοντας  ο Μάρτιος έφερε και τις  ΒΙΟΡΕΤΕΣ



Μοσχοβολάνε απίστευτα το άρωμα τους είναι μεθυστικό 
και συνάμα πολύ δυνατό

Ελάτε να σας φιλέψω


και εδώ είναι η διαφορά του νερατζιού = πορτοκαλί χρώμα 
ενώ το γκρέιπ φρουτ είναι πιο κιτρινωπό
με την ίδια συνταγή γίνεται και το νεράντζι.

Στο σιρόπι τη δεύτερη φορά είχα βάλει και ένα ξυλάκι κανέλας και  γαρύφαλλα για 
το άρωμά τους 


Εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους το τολμήσουν 
και που θα πάει δε θα γίνουμε καλά να βγούμε και λίγο έξω
μυρίζει άνοιξη και πρέπει να βγούμε στα χωράφια να νιώσουμε τη φύση που αρχίζει να ξυπνάει 
από το λήθαργο του Χειμώνα ...
Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου