Σελίδες

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Παντζαρόσουπα με Σαμιώτικο Κρασί για του Αγ. Βαλεντίνου

Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 



Η ημέρα ΄΄ επιβάλει ΄΄ κάτι στο Κόκκινο
έτσι και εγώ σκέφτηκα να σας δείξω 
μία κατακόκκινη σούπα 
που κάνει και για ορεκτικό σε ένα γεύμα - δείπνο σας 
αλλά προσφέρετε και ως κυρίως γεύμα για τους λάτρεις της σούπας. 

Αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για γλυκές συνταγές θα βρούνε τις παρακάτω
πατώντας πάνω στους συνδέσμους :


Και φυσικά πολλές πολλές συνταγές εάν περιηγηθείτε. 


Φωτιά στα κόκκινα το λοιπόν 
και πάμε για τη συνταγή...


Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 

Τα υλικά μας :


500 γρ. πατάτες σε κύβους
200 γρ. καρότα σε κύβους
ελαιόλαδο
700 γρ. βρασμένο παντζάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι Σαμιώτικο λευκό γλυκό κρασί 
1 ζωμό λαχανικών ψυγείου 
1 1/2 λίτρο νερό
1 φύλλο δάφνης
μπούκοβο
κύμινο
κόλλιαντρο
αλάτι



Για το σερβίρισμα : 

γιαούρτι στραγγιστό
και ψημένο μπέικον σε φέτες






Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 



Εκτέλεση : 


Σε μία κατσαρόλα ρίχνω ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της
και σοτάρω τους κύβους της πατάτας και του καρότου 
έπειτα ρίχνω το σκόρδο και το παντζάρι και ανακατεύω,
σβήνω με το Σαμιώτικο κρασί ,
προσθέτω το ζωμό λαχανικών ψυγείου, το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά
τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά
τα πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ ή τα βάζω στο μούλτι .  



Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 
Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 
Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 
Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 
Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 


Τη σερβίρω με το στραγγιστό γιαούρτι 
και 
με το ψημένο μπέικον.


Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 

Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους 
 και μη 
με την ευχή να ερωτευθούν σύντομα...


Αγ. Βαλεντίνου - παντζαρόσουπα
Παντζαρόσουπα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου