Παντζαρόσουπα |
Η ημέρα ΄΄ επιβάλει ΄΄ κάτι στο Κόκκινο
έτσι και εγώ σκέφτηκα να σας δείξω
μία κατακόκκινη σούπα
που κάνει και για ορεκτικό σε ένα γεύμα - δείπνο σας
αλλά προσφέρετε και ως κυρίως γεύμα για τους λάτρεις της σούπας.
Αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για γλυκές συνταγές θα βρούνε τις παρακάτω
πατώντας πάνω στους συνδέσμους :
Και φυσικά πολλές πολλές συνταγές εάν περιηγηθείτε.
Φωτιά στα κόκκινα το λοιπόν
και πάμε για τη συνταγή...
Παντζαρόσουπα |
Τα υλικά μας :
500 γρ. πατάτες σε κύβους
200 γρ. καρότα σε κύβους
ελαιόλαδο
700 γρ. βρασμένο παντζάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι Σαμιώτικο λευκό γλυκό κρασί
1 ζωμό λαχανικών ψυγείου
1 1/2 λίτρο νερό
1 φύλλο δάφνης
μπούκοβο
κύμινο
κόλλιαντρο
αλάτι
Για το σερβίρισμα :
γιαούρτι στραγγιστό
και ψημένο μπέικον σε φέτες
Παντζαρόσουπα |
Εκτέλεση :
Σε μία κατσαρόλα ρίχνω ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της
και σοτάρω τους κύβους της πατάτας και του καρότου
έπειτα ρίχνω το σκόρδο και το παντζάρι και ανακατεύω,
σβήνω με το Σαμιώτικο κρασί ,
προσθέτω το ζωμό λαχανικών ψυγείου, το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά
τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά
τα πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ ή τα βάζω στο μούλτι .
Παντζαρόσουπα |
Παντζαρόσουπα |
Παντζαρόσουπα |
Παντζαρόσουπα |
Παντζαρόσουπα |
Τη σερβίρω με το στραγγιστό γιαούρτι
και
με το ψημένο μπέικον.
Παντζαρόσουπα |
Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους
και μη
με την ευχή να ερωτευθούν σύντομα...
Παντζαρόσουπα |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου