Μαρέγκα σιέλ |
Για τη συνέχεια του πάρτι Φρόζεν που είχα κάνει πέρσι στη πριγκίπισσα
χρωστούσα κάποιες συνταγές από το μπουφέ
και επειδή χρωστάω και από το Μάιο το πάρτι του πασά με θέμα το Mickey mouse
είπα να ξεκινήσω να ξεκαθαρίζω λίγο τις αναρτήσεις μου
γιατί μαζεύονται πάρα πολλές και αφήνω εκκρεμότητες ,
έρχονται καινούργιες συνέχεια και μετά χάνω το μπούσουλα.
Μαρέγκα χιονονιφάδα |
Μαρέγκες βουνά |
Οπότε ξεκινάω γρήγορα για τη συνταγή
την οποία μπορώ να πω ότι την έχω χρησιμοποιήσει άπειρες φορές και σε μεγάλα γεγονότα όπως και στη βάπτιση του πασά
το γλυκάκι που είχα για κέρασμα μέσα σε όσα είχα φτιάξει
ήταν και οι μπεζέδες μέσα σε κουτάκια στολισμένα με σπάγκο και το αρχικό του ονόματός του
και σε γυάλα γεμιστοί μπεζέδες με μερέντα σε γυάλα στο μπουφέ.
Ασπρες μαρέγκες |
Σιελ μαρέγκες |
Μπεζέδες ή αλλιώς Μαρέγκες
Η μαρέγκα χωρίζεται ανάλογα με τον τρόπο ψησίματος ως επί τον πλείστον
σε γαλλική, ελβετική και ιταλική
η συνταγή και ο τρόπος είναι της γαλλικής
περίπου 82 τεμάχια μας δίνει η δόση αυτή
100 γρ. ασπράδια αυγών περίπου 3 αυγά ανάλογα το μέγεθός τους
100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. άχνη ζάχαρη
κόκκοι Χιώτικης μαστίχας ανάλογα με πόση ένταση θέλετε στους μπεζέδες σας
ή εάν δεν σας αρέσει η μαστίχα βάζετε 2 βανίλιες
χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά
Σιέλ μαρεγκες |
Ασπρες μαρέγκες |
Ασπρες μαρέγκες |
Η εκτέλεση
Στην αρχή χτυπώ στο μούλτι τη κρυσταλλική ζάχαρη μαζί με τους κόκκους της Χιώτικης μαστίχας
μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι και να γίνουν ένα με τη ζάχαρη
έπειτα σε ένα καθαρό, σε στεγνό κάδο μίξερ ρίχνω τα ασπράδια με τη κρυσταλλική ζάχαρη
και τα χτυπώ περίπου 10΄μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα
που να στέκεται από το σύρμα του μίξερ εάν το γυρίσουμε ανάποδα
κοσκινίζω την άχνη ζάχαρη και την προσθέτω και αυτήν με μία σπάτουλα και ανακατεύουμε
απαλά χωρίς να χαθεί ο όγκος της μαρέγκας
τη βάζουμε σε κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα σχηματίζουμε είτε ροζέτες
είτε φτιάχνουμε γράμματα, ή και εδώ λόγο του πάρτι
έφτιαξα χιονονιφάδες
που τους έβαλα ασημένια ζαχαρωτά ή γαλάζια τρούφα.
Μαρέγκα άσπρη χιονονιφάδα |
μπεζέδες |
μπεζέδες Φροζεν |
μπεζέδες Φροζεν |
Μπορούμε φυσικά να βάλουμε στο μείγμα μας λίγο πριν το βάλουμε στο κορνέ
και χρώμα ζαχαροπλαστικής
εδώ σας έχω βάλει κάποιες φωτογραφίες που είχε τύχει να βγάλω και στο παρελθόν,
η παρακάτω πήρε το καφέ χρώμα από σκόνη κακάο που έριξα στο τέλος
και όταν ψήθηκε ένωσα με μερέντα 2 κομμάτια και έγιναν
και γεμιστά
(τα είχα σε γυάλα στο μπουφέ της βάπτισης).
γεμιστοί μπεζέδες με σοκολάτα |
γεμιστοί μπεζέδες σοκολάτας |
από τη βάπτιση του πασά |
από τη βάπτιση του πασά |
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο για 1 ώρα στους 100 βαθμούς Κελσίου
και έπειτα κλείνω το φούρνο και αφήνω το ταψί μέσα στο φούρνο μέχρι να
στεγνώσουν τελείως με τη θερμοκρασία που υπάρχει ήδη ή καλύτερα τους αφήνουμε όλο το βράδυ.
ροζ - σιελ μαρεγκες |
ροζ - σιελ μαρέγκες |
Διατηρούνται σε κλειστό αεροστεγές σκεύος εκτός ψυγείου
για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα
μπεζέδες σε κουτιά για γλυκό βάπτισης |
τα κουτιά με το μονόγραμμα από τη βάπτιση |
κουτιά με το μονόγραμμα για γλυκό βάπτισης |
Καλή επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου