Σελίδες

Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Χιώτικες Διαδρομές: Σπιτικά Γλειφιτζούρια Frozen

Χιώτικες Διαδρομές: Σπιτικά Γλειφιτζούρια Frozen: Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια Τα σπιτικά γλειφιτζούρια όπως λέει και ο τίτλος μου  θα ξετρελάνουν μικρούς αλλά και μεγάλους !!!...

Σπιτικά Γλειφιτζούρια Frozen

σπιτικά γλειφιτζούρια γενεθλίων
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια



Τα σπιτικά γλειφιτζούρια όπως λέει και ο τίτλος μου
 θα ξετρελάνουν μικρούς αλλά και μεγάλους !!! 


Τα γαλάζια γλειφιτζούρια βρίσκονταν μαζί με άλλες νοστιμιές
στο μπουφέ γενεθλίων της Πριγκίπισσας
με θέμα το Frozen = Ψυχρά και Ανάποδα ( στα ελληνικά ) 
που έγινε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε
είναι 23 του μήνα για την ακρίβεια
πάντα μέσα στα Χριστούγεννα τριπλή γιορτή 
γιατί και 26 του ίδιου μήνα  είναι του Δ. 


Το θέμα το είχε διαλέξει από το Σεπτέμβριο , 
όπως και από τώρα έχει διαλέξει για του χρόνου... υγεία να έχουμε ...
αλλά κάτι προέκυπτε συνέχεια και όλο αναβάλλονταν το θέμα των γενεθλίων 
αλλά τώρα δεν παίρνει άλλο 
γιατί στις 18 αυτού του μήνα είναι τα γενέθλια του Πασά 
και έχω φούριες ... 


σπιτικά γλειφιτζούρια γενεθλίων
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια



Την καραμέλα δεν την ήθελα τόσο για τα γλειφιτζούρια αλλά  για την τούρτα,
εικόνες πολλές φωτογραφίες και ιδέες άλλες τόσες 
Η αρχική μου σκέψη ήταν η Έλσα  ή η Άννα ή και οι 2 μαζί στην τούρτα 
αλλά 2 βδομάδες πριν τα γενέθλια σε ένα μαγαζί ανακάλυψα τις φιγούρες 
των πρωταγωνιστών ε δεν ήθελε και πολύ σκέψη 
απευθείας αγοράστηκαν και εμφανίστηκαν εκείνη την ημέρα 
πάνω στην τούρτα αλλά η Έλσα για όσους έχουν δει την ταινία
 δημιουργεί και ελέγχει τον πάγο 
 οπότε χρειαζόμουν οπωσδήποτε τον  πάγο 
και με την ευκαιρία έφτιαξα και τα 
γλειφιτζούρια. 



σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια


Η συνταγή μας απλή και εύκολη 

τα υλικά : 


500 γρ. ζάχαρη 
200 γρ. γλυκόζη
200 γρ. νερό 
χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας και προαιρετικά 
βάφλα σε σχήμα χιονονιφάδα ( προεραιτικά )
ξυλάκια για τα γλυφιτζούρια
λαδόκολλα


σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια

Εκτέλεση :

Ρίχνω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό , τη γλυκόζη 
και το χρώμα ζαχαροπλαστικής 
εάν θέλω να έχει χρώμα το γλειφιτζούρι μου
και το βάζω στο μάτι της κουζίνας μας και το αφήνουμε να βράσει 
σε μέτρια θερμοκρασία
εγώ έχω υγραέριο οπότε ο καθένας 
σε ότι έχει 

δεν μέτρησα το χρόνο βρασίματος της καραμέλας
γιατί είναι έτοιμη όταν με το θερμόμετρο η θερμοκρασία
 φτάσει τους 150 βαθμούς Κελσίου
ή παίρνεται με ένα κουταλάκι λίγη καραμέλα και το ρίχνετε σε ένα μπολ με νερό 
πιάνεται τη σταγόνα που ρίξατε 
και όταν εκείνη δεν κολλάει στα χέρια σας είναι σταθερή, τότε είναι έτοιμη .  




σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια


Όταν ηρεμήσει από τις φουσκάλες η καραμέλα την ρίχνω σε μία 
λαδόκολλα ή ρίχνω κουταλιές - κουταλιές
πάνω στη λαδόκολλα για να σχηματιστούν τα γλειφιτζούρια
στα οποία βάζω τα ξυλάκια πριν στεγνώσουν, διακοσμώ με τη βάφλα 
 και τα αφήνω να κρυώσουν. 
 μετά τα τυλίγω με ζελατίνη ή τα αφήνω έτσι .



σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια

σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια

σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια

σπιτικά γλειφιτζούρια
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια


Επειδή δεν είχα αφρολέξ να τα μπήξω μέσα γέμισα μια γυάλα 
με καραμέλες και τα στερέωσα με αυτό τον τρόπο .


σπιτικά γλειφιτζούρια γενεθλίων
Frozen σπιτικά γλειφιτζούρια
Πως σας φαίνονται θα τα δοκιμάσετε;


Καλή επιτυχία σε όσους το επιχειρήσουν ...