Σελίδες

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Σας κερνάω Τούρτα ΚΩΚ κόλαση... για τα γενέθλια μου

Τούρτα ΚΩΚ
Τούρτα ΚΩΚ

Όπως έχετε καταλάβει αυτός ο μήνας είναι αφιερωμένος
σε γλυκά και δε τούρτες γενεθλίων...

Μιας και σήμερα είναι τα γενέθλια μου επισήμως θα σβήσω το απόγευμα
τα 36 κεράκια
και επειδή τη φετινή τούρτα την τελείωσα το πρωί 
είπα να σας δείξω την περσινή μιας και δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα να σας την παρουσιάσω.

Αυτή εδώ το λοιπόν ήταν η περσινή τούρτα που είχα φτιάξει για τα δικά μου γενέθλια 
μαζί με μία Lemon pie  υπέροχη,  με ντελικάτη γεύση
που και αυτή χρωστάω νομίζω
(πρέπει να το κοιτάξω ...)

πάρτε μολύβι και χαρτί γιατί είναι κόλασηηηηηηη

1ο στάδιο

υλικά για την κρέμα


6 κρόκους
3/4 κ. ζάχαρη
6 1/2 κ.σ. κορν φλάουερ
3 κ γάλα
1 βανίλια
όπου κ = κούπα

Η εκτέλεση για την κρέμα: 


Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ και λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολάκι,
ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι  και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια  και ανακατεύουμε,
Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα 
και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο .


Τούρτα ΚΩΚ Η ΚΡΈΜΑ
Τούρτα ΚΩΚ



2ο στάδιο


υλικά για το παντεσπάνι

1 κ αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 κγλ. αλάτι
4 μεγάλα αυγά
1 κ ζάχαρη
1/4 κ. γάλα
1 βανίλια

Η εκτέλεση για το παντεσπάνι :


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, να διπλασιαστούν σε όγκο, ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια 
και το ρίχνουμε  στο μείγμα των αυγών με αργή και σταθερή ροή , συνεχίζοντας το χτύπημα
ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι, κοσκινίζοντας το στο μείγμα, έτσι ώστε να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά, αδειάζουμε  σε  μία φόρμα στρογγυλή 24 εκ.
 αφού πρώτα την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει,
ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένος φούρνος
 σε αερόθερμο για 30 λεπτά περίπου.
αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.



Τούρτα ΚΩΚ το παντεσπάνι
Τούρτα ΚΩΚ
Τούρτα ΚΩΚ το πατεσπάνι
Τούρτα ΚΩΚ


Για τη συναρμολόγηση


Χωρίζουμε το παντεσπάνι στα δύο και βάζουμε ενδιάμεσα την κρύα κρέμα
 καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι του παντεσπανιού
και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.



Τούρτα ΚΩΚ η συναρμολόγηση
Τούρτα ΚΩΚ
Τούρτα ΚΩΚ η συναρμολόγηση
Τούρτα ΚΩΚ
Τούρτα ΚΩΚ η συναρμολόγηση
Τούρτα ΚΩΚ


3ο στάδιο


υλικά για την κρέμα σοκολάτας


150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
1/2 κ κρέμα γάλακτος



Η εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας:




Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τα κομμάτια της σοκολάτας
 ανακατεύουμε να γίνει σοκολατένιο το μείγμα ,
αφήνουμε  να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το ΚΩΚ. 



Τούρτα ΚΩΚ
Τούρτα ΚΩΚ
Τούρτα ΚΩΚ
Τούρτα ΚΩΚ



Τα κεράκια ήταν προ περσινά για τις ανάγκες της φωτογράφισης
τα 35 έκλεισα πέρσι και τα 
36 φέτος ...




Τούρτα ΚΩΚ
Τούρτα ΚΩΚ
Τούρτα ΚΩΚ
Τούρτα ΚΩΚ
Τούρτα ΚΩΚ
Τούρτα ΚΩΚ


Σας αφήνω το λοιπόν για την ώρα με ένα κομμάτι ΚΩΚ 
και επανέρχομαι δριμύτερη 
με πολλές τούρτες ακόμα

και φυσικά την φετινή
Τούρτα Αμυγδάλου ...

4 σχόλια:

  1. ΣΟΥΠΕΡ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ!! ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΩΚ!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΜΟΥ!! ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ... αχ να τη δοκιμάσεις γιατί είναι υπέροχη, όσο πρέπει.. να χαίρεστε και εσείς...και Καλή Χρονιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή