mini εκμέκ καταίφι με ολόκληρο καβουρδισμένο αμύγδαλο |
Με ένα πεντανόστιμο γλυκάκι θα σας καλωσορίσω αυτή τη χρονιά,
για να είναι γλυκιά και νόστιμη
όπως και αυτό.
Καλή Χρονιά!!! φίλοι μου,
η πρώτη ανάρτηση για το 2017,
απορώ και εγώ με τον εαυτό μου για το πως τα καταφέρνω
να περνάνε έτσι οι μήνες και να μην ανεβάζω όλα αυτά που κάνω
γιατί ναι οι διαδρομές μου συνεχίζονται τόσο σε γλυκά αλλά και σε αλμυρά μονοπάτια
αλλά και οι κατασκευές δεν πάνε πίσω ειδικά τις γιορτές πήραν και έδωσαν
όσοι με παρακολουθούν στο instagram καταλαβαίνουν γιατί εννοώ.
Αλλά ας μη μακρηγορώ, μπρος για να παίρνουν και άλλα σειρά
η απόφασή μου για αυτή τη χρονιά είναι να ανεβάσω τις πρόχειρες αναρτήσεις που περιμένουν χρόνια ανεξαρτήτως εάν είναι της εποχής για όχι
για να δούμε θα τα καταφέρω να είμαι συνεπής πρωτίστως με τον εαυτό μου και μετά με όλους εσάς που με παρακολουθείτε .....?
|
Επέλεξα να σας παρουσιάσω αυτό το γλυκό
γιατί είναι εύκολο, μπορούμε να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας αλλά και να το
κεράσουμε σε μία γιορτή , σε γενέθλια, να το βγάλουμε σε μπουφέ
αλλά και σε ένα κάλεσμα στο σπίτι μας για τσάι με φίλες και όχι μόνο οι επιλογές είναι πολλές.
Εγώ συνηθίζω όπως έχω πει και στο παρελθόν το καταίφι να το χρησιμοποιώ τις απόκριες
και όπως όλοι γνωρίζετε φέτος θα μας '' επισκεφθούν '' σύντομα
πάμε το λοιπόν να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση για
Μίνι εκμέκ καταίφι με ολόκληρο καβουρδισμένο αμύγδαλο :
|
Τα υλικά για το κανταΐφι και το σιρόπιασμα του:
500 γρ. κανταΐφι
250 γρ. βούτυρο
για το σιρόπι :
1 κιλό ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
2 1/2 ποτήρια νερό
2 κ. σ. γλυκόζη ή μισό χυμό λεμονιού
3-4 μοσχοκάρφια
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση :
Ξάνουμε το καταίφι δηλαδή το ανοίγουμε μέσα σε μία λεκανίτσα
για να είναι αφράτο
χρησιμοποιούμε ένα ταψί για cup cakes και μέσα στις θήκες του τοποθετούμε το καταίφι
|
προσπαθώντας να έχουμε στο κέντρο ένα βαθούλωμα .
Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα κουτάλι το ραντίζουμε
|
εγώ όπως βλέπετε χρησιμοποίησα και θήκες για τάρτες που είναι λίγο πιο μεγάλες
για να τα κάνω και ατομικά
εκτός από μπουκιές
|
|
Τα έβαλα να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν εν τω μεταξύ
τοποθέτησα όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι να βράσει το σιρόπι μας , από το σημείο του βρασμού άφησα να περάσουν 5 λεπτά και το έβγαλα από το μάτι της κουζίνας
αφήνοντας το στην άκρια μέχρι να βγουν από το φούρνο τα καταίφια.
|
Όταν ροδοκοκκίνησαν τα καταίφια τα έβγαλα από το φούρνο και τα σιρόπιασα αφήνοντας τα στην άκρια να κρυώσουν.
Όταν ήταν έτοιμα τα έβαλα μέσα σε θήκες για cup cakes
και ξεκίνησα να φτιάξω την κρέμα φυσικά μπορείτε να την ετοιμάσετε την ώρα που περιμένετε
να κρυώσουν με το σιρόπι.
Όταν ήταν έτοιμα τα έβαλα μέσα σε θήκες για cup cakes
και ξεκίνησα να φτιάξω την κρέμα φυσικά μπορείτε να την ετοιμάσετε την ώρα που περιμένετε
να κρυώσουν με το σιρόπι.
|
Τα υλικά για την κρέμα :
2 ποτήρια γάλα
4 κ. σ. κορν φλάουερ
4 κ. σ. βούτυρο
4 κ. σ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
1 βανίλια
Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε στην ουσία μια γλυκιά μπεσαμέλ θα έλεγα,
σε μία κατσαρόλα ρίχνω το γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί
μαζί και το κορν φλάουερ , τη βανίλια και περιμένω ανακατεύοντας πάντα να πήξει η κρέμα μας
όταν είναι έτοιμη την βγάζω από τη φωτιά
και προσθέτω το βούτυρο
ανακατεύω πολύ καλά να ενσωματωθεί και περιμένω να κρυώσει και αυτό
παράλληλα μπορούμε να χτυπήσουμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος και να την αφήσουμε στο ψυγείο,
όταν είναι όλα έτοιμα και κρύα ξεκινάμε για την συναρμολόγηση
για τη συναρμολόγηση :
250 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
( έχει ζάχαρη από μόνη της )
αμύγδαλα καβουρδισμένα
|
βάζουμε από μία κουταλιά γεμάτη μέσα στις θήκες καταίφιού που έχουμε φτιάξει κρέμα,
γαρνίρουμε με την σαντιγί σε κορνέ εάν έχουμε
αλλιώς με ένα κουτάλι τη βάζουμε πάνω από την κρέμα
και για το τέλος από ένα καβουρδισμένο αμύγδαλο πάνω
από κάθε μίνι εκμέκ καταίφι .
|
|
Ότι και να σας περιγράψω για την νοστιμιά του είναι λίγο
γι΄αυτό το λόγο σας παροτρύνω να το φτιάξετε οπωσδήποτε
|
|
Σας αφήνω γλυκά και επιστρέφω σύντομα πιστεύω
μπορεί και αύριο !
Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου