Σελίδες

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η Τούρτα μας : Ο Βυθός με ψαράκια ( Β΄μέρος )


 Στην προηγούμενη ανάρτηση ανάφερα τους λόγους για τους οποίους η επιλογή μας
ήταν τα ψαράκια
οπότε ξεκινάω αμέσως με τη συνταγή για τα πατεσπάνια την οποία έκανα 2 φορές όσες και τα 
επίπεδα μου.

Το ένα σοκολατένιο και το άλλο τελικά πράσινο ενώ η αρχική σκέψη ήταν για μπλε
αλλά σαν και δεν το ξερά ότι κίτρινο ( λόγο πατεσπανιού ) και μπλε ( χρώμα ζαχαροπλαστικής )
δίνει πράσινο  άλλα ως εκεί ο εγκέφαλος...


 Συνταγή για το Παντεσπάνι
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 ποτήρι κακάο 


 για το πράσινο παντεσπάνι αντικατέστησα το κακάο με αλεύρι .

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και έπειτα προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά σταδιακά. Σε 
βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ρίχνω το μείγμα και ψήνω στους 180 βαθμούς Κελσίου
αερόθερμο και προ θερμασμένος ο φούρνος για 30' περίπου.
Το σοκολατένιο μείγμα μπήκε σε ταψάκι  26  εκ.διάμετρο και το χώρισα σε 3 πάτους.
Το πράσινο μείγμα μπήκε σε ταψί  17 εκ. διάμετρο και το χώρισα σε 6 πάτους
 Τα πατεσπάνια τα έφτιαξα Πέμπτη και τα γενέθλια ήταν Σάββατο η συναρμολόγηση της τούρτας
έγινε την επόμενη ημέρα που και έκοψα τα πατεσπάνια , έφτιαξα την κρέμα , την ζαχαρόπαστα,
και ολοκληρώθηκε .


 Τα πατεσπάνια τα πέρασα με λίγο γάλα μόνο επειδή θα έτρωγαν και παιδιά
σε άλλες περιπτώσεις μπορείτε να βάλετε από σιρόπι, λικέρ , κονιάκ ή ότι άλλο επιθυμείτε .
 

Η κρέμα αχ αυτή η κρέμα από τη στιγμή που τη δοκίμασα σε μία τούρτα της Ευαγγελίας 
που έφερε στο σπίτι τρελάθηκα, εκείνη την είχε μέσα σε στρώσεις από μπισκότα, 
καταπληκτική και βασικά ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ
τι θέλουμε ; 
 Μερέντα και τυρί κρέμα
μόνο αυτό
σε ίσες ποσότητες τις οποίες χτυπώ στο μίξερ να αφρατέψουν
εγώ το μόνο που προσθέτω όταν έχω πατεσπάνια ή σαβουαγιάρ είναι 
και λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
ενώνω τα 2 μείγματα και έτοιμη η γέμιση μας.


 Ξεκινάμε λοιπόν
μία στρώση παντεσπάνι , ραντίζω με λίγο γάλα και μια στρώση κρέμα
συνεχίζω μέχρι να καλυφθούν οι τούρτες με τα πατεσπάνια τους , τον πάτο στα παντεσπάνια τον βάζω από πάνω επειδή είναι λεία η επιφάνεια του και βοηθάει πολύ στις επόμενες κινήσεις.



 
 

 

Στην ένωση των 2 επίπεδων έβαλα κρέμα αναμεταξύ τους και συνέχισα κανονικά
 

Μετά από ένα 3ώρο έβγαλα τα τσέρκια πέρασα τα τοιχώματα  με κρέμα και από επάνω και στο πλάι για να μπορέσει να καθίσει η ζαχαρόπαστα καλύτερα.



 Ο καρχαρίας και η χελώνα είναι δημιουργίες του μπαμπά μας απο ζαχαρόπαστα  και ως καλλιτέχνης βοήθησε πολύ φαγώθηκαν όλα σας λέω...


 




Πέρασα με μπλε  χρώμα ζαχαροπλαστικής τη ζαχαρόπαστα για το βυθό και στα ψαράκια έβαλα
χρώματα μη φανταστείτε ότι είχα πολλά μόνο τα βασικά χρώματα 
όπως και στη ζωγραφική έτσι και εδώ κόκκινο, κίτρινο, μπλε 
και για την άμμο έτριψα μπισκότα και σας την παρουσιάζω το λοιπόν ολοκληρωμένη.
 



Περιμένω να τη δοκιμάσετε και να διαβάσω εντυπώσεις.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 


2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη η τούρτα σου και πολύ κατατοπιστικές οι οδηγίες!
    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ , δοκίμασε τη συνταγή και περιμένω να μου πεις εντυπώσεις φτάνει να σου αρέσει η σοκολατένια γεύση. θα τα λέμε το λοιπόν καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή