Σελίδες

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Γλυκιά αμαρτία μπανάνας, κεριά

 
 

Όταν σε πιάνει μια υπογλυκαιμία , θέλεις κάτι γλυκό σε μένα το γλυκό πρέπει
να έχει κάτι από σοκολάτα τη λατρεύω και ποιος άλλωστε
δεν την αγαπά;
Όλα τα γλυκά αγαπώ αλλά σε κάποια έχω αδυναμία
άκουγα για φρούτα με σοκολάτα και δεν έδινα ιδιαίτερη βάση
άλλα κάποια στιγμή αδυναμίας έχοντας λίγα υλικά και έχοντας ακούσει 
για τηγανητή μπανάνα
είπα να το τολμήσω
οπότε σας παρουσιάζω

ΤΗΓΑΝΗΤΗ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
ΚΑΙ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ








Ξεκινάμε λοιπόν ζεσταίνοντας
250γρ. κρέμα γάλακτος
την οποία την ρίχνουμε σε 
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
κομμένη σε μικρά κομμάτια
ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν πολύ καλά
και ρίχνουμε λίγο λικέρ της αρεσκείας μας για να το αρωματίσουμε εάν θέλουμε
μπορούμε να μη βάλουμε τίποτα εάν πρόκειται να δώσουμε και σε παιδιά
και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.




Συγκεντρώνουμε στο πάγκο μας όλα τα υλικά
4 μπανάνες κομμένες στα 2 
(είναι για 4 μερίδες από 2 κομμάτια στον καθένα)
1 αυγό
λίγο αλεύρι για όλες της χρήσεις
λίγα κόρν φλέικς ολικής άλεσης αλεσμένα στο μπλέντερ


αλευρώνουμε τις μπανάνες


τις περνάμε μετά από το αυγό που έχουμε πρώτα χτυπήσει
και μετά τις πανάρουμε μέσα στο αλεσμένο κορν φλέικς




μισές αλευρομένες μπανάνες και άλλες μισές περασμένες από αυγό και κορν φλέικς 
έτοιμες να μπουν στο τηγάνι


σε καυτό καλαμποκέλαιο  ή ηλιέλαιο τηγανίζουμε 
έως ότου πάρουν χρώμα 
χρησιμοποιώ αυτά τα λάδια για να είναι ποιο ελαφρύ
αλλιώς μπορούμε να βάλουμε και ελαιόλαδο καλής ποιότητας


μόλις ετοιμαστούν τα βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
και ετοιμαζόμαστε να στήσουμε το πιάτο μας 
εγώ το σέρβιρα με παγωτό βανίλια
και τη σος από πάνω
σκέτη αμαρτία






τα καθαρίσαμε τα πιάτα μας όλοι



και εδώ είναι τα καινούργια κεράκια μας


να μας συντροφεύουν κάθε βράδυ 
καλή επιτυχία σε όλους σας...





2 σχόλια:

  1. απαπα....κολαση, αμαρτια, ηφαιστειακη λαβα!!!σουπερ γλυκακι, θα το δοκιμασω οπωσδηποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω!!!! ναι είναι όντως αμάρτια , να το δοκιμάσεις είναι πολύ εύκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή