Σελίδες

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Τάρτα από κολοκύθα



Μια τάρτα απλώς υπέροχη για τα γούστα μου
 και με υλικά που έτυχε να έχω στο σπίτι
βγήκε μια συνταγή πεντανόστιμη 
για να δείτε πρώτα η διάμετρος  της ταρτιέρας είναι 28 εκ. 


Τα υλικά μας :

ένα φύλλο σφολιάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας
κολοκύθα σε κομμάτια που την είχα αποθήκευση στην κατάψυξη περίπου 500 γρ.
125 ml κρέμα γάλακτος 
1 αυγό
ανθότυρο 250γρ.
αλάτι πιπέρι 
μοσχοκάρυδο τριμμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο 

και τυρί τριμμένο που χρησιμοποιεί ο καθένας μας για τα μακαρόνια ή ότι σας αρέσει


για αρχή άπλωσα ένα κομμάτι λαδόκολλα στην ταρτιέρα και ακούμπησα μέσα το φύλλο της σφολιάτας 
το οποίο το τρύπησα αρκετές φορές με το πιρούνι και την έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο  στους 180 ο Κελσίου να ψηθεί  μέχρι να φουσκώσει αλλά όχι να ροδοκοκκινίσει 
αυτό της έδωσε μια υφή κριτσανιστή  και μπαίνοντας η γέμιση μέσα δεν μαλάκωσε 
πράγμα που ήθελα να αποφύγω.

 

Όσο ψήνονταν η σφολιάτα ετοίμασα τη γέμιση
σοτάρω ελαφρώς το κρεμμύδι, το πράσο σε λίγο ελαιόλαδο,
έπειτα πρόσθεσα τα κομμάτια της κολοκύθας
όταν μαλάκωσε αρκετά πρόσθεσα και τα καρυκεύματα





στη συνέχεια  έριξα το μαϊντανό , το αυγό ελαφρώς χτυπημένο,
 το ανθότυρο και την κρέμα γάλακτος τα ανακάτεψα
 και τα έριξα πάνω απο τη σφολιάτα έτοιμα για ψήσιμο




εδώ το κοριτσάκι μου βοηθάει στο στρώσιμο της γέμισης
 όσο η μαμά βγάζει τις φωτογραφίες της.



Από πάνω ρίχνεται  τριμμένο τυρί της αρεσκείας  σας
και το ξαναβάζετε στο φούρνο έως ότου ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του 
30 ΄σίγουρα χρειάζονται.



Και εδώ μόλις έχει βγει από το φούρνο

σου ανοίγει την όρεξη και αυτή η μυρωδιά που την πας ...



Να σας κεράσω από ένα κομμάτι; 
Τι λέτε; 


Καλή επιτυχία σε όσους τη δοκιμάσουν...

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Αλμυρή τούρτα και για γενέθλια


Η αλμυρή τούρτα μας ήταν και η τούρτα που έσβησε τα κεράκια του ο μπαμπάς μας,
κάθε χρόνο έκανα και 2η γλυκιά, φέτος είπα να το αλλάξω 
και ιδού το αποτέλεσμα!!!


τα υλικά μας :

1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ, μπορείτε να το πάρετε και χωρίς κόρα εάν θέλετε
 τυρί κρέμα  3 πακέτα σίγουρα
3 αγγούρια 
1 πακέτο σολομό
χρώμα ζαχαροπλαστικής εάν δεν έχετε πράσινο
αναμιγνύεται  μπλε με κίτρινο τα οποία μας κάνουν πράσινο
λίγο αλάτι
λίγο άνηθο ή μάλαθρο ψιλοκ.


για τη διακόσμηση :

1 πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
1 κίτρινη πιπεριά σε σχήμα πεταλούδας
1 καρότο σε ροδέλες
2 ντοματάκια στη μέση
2 μοσχοκάρφια
3 αστεροειδής γλυκάνισος
3 μακαρόνια ολικής άλεσης




Εκτέλεση:

Κόβουμε τα αγγούρια σε πολύ λεπτές φέτες εάν έχουμε μηχάνημα ακόμα πιο εύκολα
τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους
όπως στις φωτογραφίες παραπάνω θα δείτε ότι έπειτα από 6 ώρες που χρειάστηκαν μαζεύτηκε πολύ 
νερό.
 
Διαλέγουμε τη πιατέλα και το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στη τούρτα μας
και ξεκινάμε , εγώ χρησιμοποίησα μια ορθογώνια
η πρώτη στρώση γίνετε αλείφοντας το τυρί κρέμα το οποίο όπως μου είπε μια φίλη μου εάν το χτυπούσα και λίγο θα ήταν πιο αφράτο και θα απλωνόταν πιο γρήγορα,
μετά την  πρώτη στρώση απλώνω τα αγγουράκια μου 
στην δεύτερη στρώση πάλι το τυρί κρέμα και έπειτα το σολομό και το μάλαθρο
στη τρίτη στρώση εγώ τελείωσα εσείς μπορείτε να συνεχίσετε
έβαλα το τυρί κρέμα και τα αγγουράκια.
τοποθέτησα τις φέτες ψωμιού και έκανα μια επικάλυψη με το τυρί κρέμα 
 















Μετά πήρα το τυρί κρέμα και το χρώμα τα ανάμιξα και το άπλωσα πάνω από την τούρτα και στα πλαϊνά 
το επόμενο σημείο να διακοσμήσουμε με ότι θέλουμε  από λαχανικά μέχρι ότι τραβάει η όρεξη σας.





Και εδώ έτοιμη να μπουν τα κεράκια




και σε αυτό το σημείο πως φαίνεται το κομμάτι όταν κοπεί εκτός από νόστιμη 
έχει και πολύ ωραία χρώματα 

νομίζω ότι έφερα την Άνοιξη λίγο πιο νωρίς ...

΄Και γιατί όχι σε πιο μικρή ποσότητα να την ετοιμάσουν οι ερωτευμένοι ...
Μα για την αυριανή ημέρα βέβαια .

Καλή επιτυχία σε όσους τη δοκιμάσουν