cup cake καρύδας |
cup cake καρύδας |
Νηστίσιμα πεντανόστιμα κεκάκια
με γεύση και άρωμα καρύδας,
είναι μία συνταγή που την έχω κοντά ένα χρόνο στο πρόχειρο
και νομίζω ότι είναι η ώρα της
να σας την παρουσιάσω
είναι εύκολη και γρήγορη
φτάνει να είστε λάτρης της καρύδας
εγώ προσωπικά τη λατρεύω η μαμά μου ούτε να τη βάλει στο στόμα της
μάλλον χωριζόμαστε στα 2
ο πληθυσμός είτε θα την αγαπάει είτε δεν θα θέλει να τη δει
εμένα μου αρέσει και μέσα στη φρουτοσαλάτα μου δίνει ένα τόνο εξωτικό !!!
με γεύση και άρωμα καρύδας,
είναι μία συνταγή που την έχω κοντά ένα χρόνο στο πρόχειρο
και νομίζω ότι είναι η ώρα της
να σας την παρουσιάσω
είναι εύκολη και γρήγορη
φτάνει να είστε λάτρης της καρύδας
εγώ προσωπικά τη λατρεύω η μαμά μου ούτε να τη βάλει στο στόμα της
μάλλον χωριζόμαστε στα 2
ο πληθυσμός είτε θα την αγαπάει είτε δεν θα θέλει να τη δει
εμένα μου αρέσει και μέσα στη φρουτοσαλάτα μου δίνει ένα τόνο εξωτικό !!!
Σε όσους αρέσει το ινδοκάρυδο να το δοκιμάσουν
και στη φρουτοσαλάτα μην το παραλείψετε.
και στη φρουτοσαλάτα μην το παραλείψετε.
Τα υλικά :
2 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. ζάχαρη
1 κκι. μπέκιν πάουντερ
1 κκι σόδα
μια πρέζα αλάτι
1 κ. γάλα καρύδας, είναι μία συσκευασία περίπου, κρατάμε
λίγο από το γάλα για την βουτυρόκρεμα άν φτιάξουμε
1/2 κ. ηλιέλαιο
υγρή βανίλια
1 κουταλιά ξύδι
Εκτέλεση:
Παίρνω 2 μπολ και αναμιγνύω στο πρώτο όλα τα στέρεα υλικά
και στο δεύτερο βάζω όλα τα υγρά και μετά ρίχνω το πρώτο στο δεύτερο και τα ανακατεύω
με ένα σύρμα ή με ένα κουτάλι
cup cake καρύδας |
Ετοιμάζω τις φόρμες μου είτε σιλικόνης ή το αντικολλητικό ταψάκι με τις θήκες
και σε αυτό βάζω μέσα τις χάρτινες θήκες για cup cake
και τις γεμίζω μέχρι τα όρια τους
Τα ψήνω σε αερόθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
πάντα προθερμασμένος για 20 λεπτά
cup cake καρύδας |
Για την επικάλυψη με την βουτυρόκρέμα η οποία δεν είναι υποχρεωτική ,
μπορώ να πω ότι είναι υπέροχη όποιος θέλει μπορεί να την παραλείψει
και να πασπαλίσει απλά από πάνω με λίγο ινδοκάρυδο
τα υλικά της:
3 κ. ζάχαρη άχνη
1 κ. βούτυρο άσπρο
λίγο γάλα καρύδας
λίγη υγρή βανίλια
1 κ. ινδοκάρυδο
ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Με το μίξερ χτυπώ το βούτυρο να αφρατέψει
και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά
μέχρι να σχηματιστεί μία κρέμα σφιχτή
τη βάζω σε ένα κορνέ και σχηματίζω πάνω από τα cup cake
ροζέτες και πασπαλίζω με εξτρά ινδοκάρυδο.
cup cake καρύδας |
cup cake καρύδας |
cup cake καρύδας |
cup cake καρύδας |
cup cake καρύδας |
cup cake καρύδας |
cup cake καρύδας |
cup cake καρύδας |
cup cake καρύδας |
cup cake καρύδας |
cup cake καρύδας |
Μάρτιος 2014/τεύχος 86
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου