Σελίδες

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα τσίζκεικ διαφορετικό......



 Ένα τσίζκεικ διαφορετικό, πολύ διαφορετικό από το κλασικό
δηλαδή την ημέρα της γιορτής της πριγκίπισσας ήθελα να φτιάξω ένα γλυκό
ελαφρύ χωρίς πολλές ζάχαρες και σοκολάτα ,
εξάλλου έχει ακόμα ζέστη τα ποιο βαριά γλυκά τα προτιμώ για το χειμώνα

οπότε με τα υλικά που είχα στο σπίτι βγήκε αυτό που σας παρουσιάζω
εάν με άφηνες θα έτρωγα όλο το ταψί αλλά κρατήθηκα περίμενα καλεσμένους
οπότε ας δούμε 

τα υλικά μας

60 τεμ. σαβουαγιάρ του εμπορίου , από ζαχαροπλαστείο ή και σπιτικά για όσους φτιάχνουν 
 γάλα για το μούλιασμα των σαβουαγιάρ περίπου 500 γρ.
1 γυάλινη συσκευασία κονσέρβας βύσσινου
3 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. ζάχαρη
 500γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
80 γρ. ζάχαρη άχνη
200γρ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
200γρ. στραγγιστό γιαούρτι







Πήρα τα σαβουαγιάρ και τα τοποθέτησα σε ένα ταψί ανοιγόμενο αυτό είχα σε ορθογώνιο,
πράγμα που με διευκόλυνε και για το κόψιμο έπειτα σε κομμάτια,
βουτούσα ένα ένα τα σαβουαγιάρ σε κρύο γάλα ίσα που να τραβήξουν λίγο από αυτό,
αν  βάλουμε ζεστό θα διαλυθούν τελείως οπότε μην το τολμήσετε.



εν το μεταξύ η πρώτη μου κίνηση ήταν να φτιάξω τη κρέμα με το βύσσινο έτσι ώστε να έχει το χρόνο της να κρυώσει ...

σούρωσα λίγο τα βύσσινα και κράτησα λίγο ζουμάκι 
και μέσα σε αυτό διέλυσα  το κορν φλάουρ
έβαλα σε μία κατσαρόλα  το μισό ζουμάκι τους μαζί με τα βύσσινα
και στο μάτι να πάρουν μία βράση όταν άρχισε να ζεσταίνετε λίγο πρόσθεσα και τη ζάχαρη 
έτσι ώστε να προλάβει να διαλυθεί,
μόλις πήρε τη βράση πρόσθεσα και το χυμό με το κορν φλάουρ και άρχισα να ανακατεύω ζωηρά 
για να μην πιάσει και έκλεισα το μάτι του γκαζιού
 οπότε με την ζεστασιά του τσουκαλιού ήρθε και έδεσε,
 έτσι το άφησα να κρυώσει τελείως μπορείτε να το βγάλετε από την κατσαρόλα 
και να το βάλετε σε ένα άλλο μπολ έτσι θα κερδίσετε χρόνο με  το να κρυώσει γρήγορα αλλιώς μπορείτε να το κάνετε 4 ώρες πριν 
να ετοιμάσετε και την κρέμα την οποία θα βάλετε στο ψυγείο και έτσι να θέλετε μόνο την συναρμολόγηση στο τέλος .




 'Επειτα σειρά είχε η κρέμα δηλαδή 
χτύπησα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και πρόσθεσα το τυρί κρέμα με γιαούρτι, το γιαούρτι και την άχνη ζάχαρη τα ανακάτεψα καλά και τα άφησα στο ψυγείο έως ότου κρυώσει το βύσσινο.


Όταν ήταν έτοιμο έβαλα την πρώτη στρώση με τα σαβουαγιάρ στο γάλα

πρόσθεσα την κρέμα μου, ξανά άλλη μία στρώση σαβουαγιάρ και πάλι η κρέμα 
στο τέλος άπλωσα προσεχτικά την κρέμα του βύσσινου και έτοιμη για το ψυγείο για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί αν την φτιάξετε και μία μέρα πριν ακόμα καλύτερα


ξεφορμάρουμε αν την έχουμε βάλει σε φόρμα ανοιγόμενη και έτοιμη προς κατανάλωση




 Δεν είναι γλυκιά ούτε στην κρέμα με το γιαούρτι ούτε με την κρέμα του βύσσινου 
εσείς αν την προτιμάτε ποιο γλυκιά δεν έχετε παρά να προσθέσετε παραπάνω ζάχαρη είτε σε μία από τις κρέμες είτε και στις δύο .







 Εδώ σας παρουσιάζω και μία δεύτερη τούρτα που έφτιαξε η γιαγιά για την εγγονή 
μους σοκολάτας χωρίς αυγά παρακαλώ .

Καλή επιτυχία σε όσους την φτιάξουν



2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία συνταγή! Λατρεύω τα τσιζκέικ, πόσο μάλλον όταν είναι και πρωτότυπα!Να την χαίρεσαι την μικρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ , να τη δοκιμάσεις με τη πρώτη ευκαιρια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή