Σελίδες

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΗΛΑ = Καραμελωμένα μήλα


ΣΟΦΙΑ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ- ΑΓΑΠΗ

Εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους !!!
Μιας και εχθές ήταν η γιορτή 
της Αγ. Σοφίας με τις τρείς κόρες της Πίστη , Ελπίδα , Αγάπη
και εμείς στο σπίτι είχαμε γιορτή, 
λόγο ονόματος Πριγκίπισσας.
Φτιάξαμε καραμελωμένα μήλα 
για να δώσει η εορταζόμενη στο σχολείο της
τι λέτε
ξεκινάμε λοιπόν;

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ

Τα υλικά είναι

16 μήλα φιρίκια  κατα προτίμηση, αλλα επειδή εγώ  δεν βρήκα 
χρησιμοποιήσαμε μικρά κόκκινα, ότι βρείτε τελοσπάντων το βασικό είναι, να είναι μικρά.

500 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλική

200 γρ. γλυκόζη

200 γρ. νερό

 κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
εγώ έβαλα 20 σταγόνες αλλά θα μπορούσαν να μπουν και παραπάνω

χρωματιστή τρούφα

μπισκότα τριμμένα

καρύδια τριμμένα

ξυλάκια για να κρατιούνται τα μηλαράκια,
σε φαρμακεία ως επι το πλέιστον τα βρίσκεις, είναι αυτά που χρησιμοποιούν οι γιατροί                         ή σε βιβλιοπωλεία οπού βρήκα εγώ
πηγαίνοντας με την πριγκίπισσα να αγοράσουμε τα σχολικά της
 
 μπολάκια πλαστικά για την μεταφορά τους απο το σχολείο για το σπίτι του κάθε παιδιού ή εάν δεν μπορεί να το φάει με τη μία να μπορεί να το ακουμπήσει κάπου και όχι πάνω στο θρανίο

χάρτινες θήκες για κεκάκια τις οποίες χρησιμοποίησα σαν ομπρελίτσες για την προστασία τους
 
λαδόκολλα 



 Εκτέλεση

 Πλένουμε τα μήλα και αφαιρούμε το κοτσάνι τους,



στο σημείο αυτό βάζουμε τα ξυλάκια



και  αναμιγνύουμε το τριμμένο μπισκότο με τα καρύδια σε ένα μπολ και σε ένα άλλο βάζω τη χρωματιστή τρούφα,




σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το νερό, και το χρώμα ζαχαροπλαστικής .





Το βάζω να βράσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία η καραμέλα μου τους 145 οC
εγώ επειδή έχω χάσει το θερμόμετρο απο τη στιγμή που άρχισε να βράζει μέτρησα 7 ' 
ίσως ήθελε λίγο παραπάνω γιατί ήταν λίγο μαλακή , νομίζω οτι πρέπει να είναι πολύ σκληρή 
 αλλά δεν πειράζει την επόμενη φορά
τώρα που είδα πόσο εύκολο είναι θα επαναλαμβάνεται σίγουρα.



Αφαιρώ το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και αρχίζω να βουτώ τα μήλα 
για τις ανάγκες της φωτογράφισης βοήθησε και το αφεντικό χα χα χα




 αφήνουμε να φύγει η πολύ καραμέλα και το βουτάμε εάν θέλουμε σε χρωματιστή τρούφα
ή στο μείγμα μπισκότου - καρύδι


 και τα ακουμπάμε πάνω στη λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν.




Σαν στρατιωτάκια τα γλυκά μου
 


τους φόρεσα και τα καπελάκια τους


και μέσα στα μπολάκια.    Τα τοποθετήσαμε σε  μεγάλα μπολ για τη μεταφορά στο σχολείο,
ο χρόνος ήταν περιορισμένος οπότε οποιοσδήποτε στολισμός ήταν δύσκολος,
δεν είναι νήπιο πια ή παιδικός,  τώρα Α' Δημοτικού 8 η ώρα πρέπει να είμαστε στη τάξη της.
 

Τελικά εγώ παρέμεινα με την καραμέλα στη λαδόκολλα
 

και μία φατσούλα μηλαράκι να μου χαμογελάει
 έτσι και εγώ σας αφήνω με ένα ζεστό χαμόγελο
μέχρι την επόμενη ανάρτηση ...
 

2 σχόλια:

  1. Τέλειο! Πάντα αναρωτιόμουν πως γίνεται! Χρόνια πολλά, να την χαίρεστε τη μικρή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, είναι τέλικα πολύ ευκολο και για να πω την αλήθεια ελεγα θα βγεί αραγε αλλά γιατι οχι μια χαρα όλοι ενθουσιαστηκαν μικροί μεγάλοι, να το δοκιμάσεις σιγουρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή