Σελίδες

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Νηστίσιμα αφράτα κεκάκια με λάδι και ξύδι



Όσο και αν δεν το πιστεύετε δοκιμάστε τα και θα εκπλαγείτε
από το πόσο αφράτα είναι , νόστιμα δεν μυρίζει
καθόλου το ξύδι και είναι και νηστίσιμα 
μία συνταγή της Αργυρώς
  





Και εύκολη και γρήγορη δεν χρειάζεται μίξερ
με ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι και σε 30 λεπτά έχετε γλυκό για κέρασμα

τα υλικά μας 
για 35 τεμ περίπου ανάλογα το μέγεθος της φόρμας

1 φλιτζάνι του τσαγιού ή μια μικρή κούπα ζάχαρη
3/4 φλ. ή κ. καλαμποκέλαιο
1 και 1/2 κ.σ. ξύδι λευκό κατά προτίμηση
1 και 1/2 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
2/3 φλ. ή κ. χυμό πορτοκαλιού 
1 κ.γλ. σόδα
1 φλ. ή κ. νερό
1/2 φλ. ή κ. κακάο
3 φλ. ή κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέκιν πάουντερ



Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνω τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι, το κονιάκ, το αλάτι, το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια
τη βανίλια και ανακατεύω πολύ καλά να λιώσει η ζάχαρη, 
διαλύω τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτω και αυτό προσεχτικά όμως γιατί θα αφρίσει και χύνεται, προσθέτω και το νερό και ανακατεύω .
Μέσα σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε το 2ο μπολ αφού μέσα σε αυτό πρώτα έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ και το κακάο τα ενσωματώνουμε  ανακατεύοντας τα απαλά .
Γεμίζουμε τα φορμάκια μας τα οποία δικά μου ήταν από σιλικόνη οπότε δεν χρειάστηκα   κάποια προετοιμασία εκτός από μία φόρμα μεταλλική που έβαλα τα χάρτινα θηκάκια πρώτα και μετά γέμισα με το μείγμα μας
τα έψησα σε αερόθερμο προθερμασμένο  στους 160 βαθμούς Κελσίου για 20 - 25 λεπτά 
όταν κρύωσαν τα ξεφορμάρουμε και τα στόλισα κάποια με σος από 
σοκολάτα γάλακτος και κρέμα γάλακτος σε ίση ποσότητα 
και 
λευκή σοκολάτα και κρέμα γάλακτος σε ίση ποσότητα πάλι 
διακοσμούμε με σοκολατένια τρούφα ή χρωματιστή  


   Επειδή η δόση μου φάνηκε λίγη την έκανα επί 2 με αποτέλεσμα 
να γεμίσω ότι φορμάκι είχα 











Ελπίζω να σας άνοιξα την όρεξη και να τα φτιάξετε 
όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και θα με θυμηθείτε




Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου