Σελίδες

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Μπισκότα Ελένης με ρετσίνα



  

 Μια συνταγή που μου την έχει δώσει η Ελένη καλή της ώρα πριν από 17 χρόνια περίπου
είναι από τα πρώτα μπισκότα που δοκίμασα
να φτιάξω και είναι και εύκολα για κάποιον που δεν έχει επιχειρήσει ποτέ του και βγαίνουν 
πολλά τεμάχια


Τα υλικά
για περίπου 75 τεμάχια

1 πακέτο αλεύρι για όλες της χρήσεις
2 κ. γλ. μπέκιν πάουντερ
1 φλ. τσ. σπορέλαιο
1 φλ. τσ. ρετσίνα
1 πλακάκι βούτυρο το οποίο το έχουμε λίγο λιώσει
1 φλ. τσ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
σουσάμι για το πασπάλισμα
κομμάτια λευκής σοκολάτας
cranberries  αποξηραμένα

  
Εκτέλεση


Ανακατεύω σε ένα μπολ τη ζάχαρη , το λάδι, το βούτυρο και το μπέκιν πάουντερ
μέχρι να λιώσει η ζάχαρη , μετά ρίχνω τη ρετσίνα και ξανά  ανακατεύω 
στο τέλος προσθέτω το αλεύρι σιγά - σιγά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα
την οποία αρχίζω 
 να πλάθω σε πλεξούδες, κύκλους , με τρύπα στο κέντρο ή με ότι σχέδιο εσείς θέλετε να δώσετε








Μπορούμε να τα βουτήξουμε σε σουσάμι να τυλιχτεί
 ή να προσθέσουμε 
κομματάκια σοκολάτας λευκής ή τα αποξηραμένα φρούτα .




Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αερόθερμο για περίπου 25 λεπτά 
ή μέχρι να δείτε να ροδίζουν


Καλή επιτυχία σε όσους τα δοκιμάσουν 
και έρχομαι
με τα πασχαλινά μας 
άργησα
φέτος...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου