Σελίδες

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Πασχαλινά κουλουράκια σε DIY συσκευασία


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φτιάξαμε τα κουλουράκια αμμωνίας
 με τη συνταγή της  γιαγιάς
η μία δόση έχει ήδη μοιραστεί αύριο μαζί με τα αυγουλάκια μας
θα έχουμε και τη δεύτερη δόση να ετοιμάσουμε για να μείνει και τίποτα στο σπίτι



Τα υλικά 
για μία δόση

6 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι αμμωνία
2 βανίλιες
1 κ.γλ. μπέκιν πάουντερ
 αλεύρι για όλες της χρήσεις από 1250 γρ. εώς 1600 γρ.
και γιατί το λέω αυτό ; γιατί εξαρτάται από το μέγεθος του ποτηριού
και από το εάν έχει υγρασία για όχι
γίνετε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη την οποία αφήνετε να ξεκουραστεί πρώτα για καμιά ώρα
πριν αρχίσετε να φτιάχνετε τα κουλούρια
εγώ δεν έχω μηχανή για να τους δώσω το χαρακτηριστικό σχήμα τη δανείζομαι
φέτος όμως τα έφτιαξα με κου- πατ
 σε σχήματα αυγών, κοτοπουλάκι, παπάκι, πεταλουδίτσες  τα οποία πέρασα με λίγο γάλα για να ροδίσουν κατά το ψήσιμο
και κάποιοι δεινόσαυροι και πριγκίπισσες πέρασαν από το φούρνο μας για τα παιδιά


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη αφρατέψει λίγο , προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο,
την αμμωνία αφού πρώτα την έχω βάλει μέσα στο γάλα να διαλυθεί
προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά βάζουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέκιν ,
τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τα μπισκότα  .






























Τα οποία έψησα σε αερόθερμο στους 185 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.


Κουτιά με τη μέθοδο του decoupage
τα οποία θα δείτε σε επόμενη ανάρτηση






και έφυγα αύριο έχω πρωινό ξύπνημα τα αυγά με περιμένουν ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου